Hirdetés
. Hirdetés

A GSX Group elindítja a GRID, a STACS-re épülő tokenizációs platformot

|

Az elmúlt évben szorgalmasan dolgoztak a saját technológiai megoldásukon, amelyre egyedülálló szolgáltatási kínálatot akarnak felépíteni a tőkepiacok számára.

Hirdetés

Egy újonnan indított platform, a GRID, a tokenizációs szolgáltatásokat kívánja eljuttatni a tömegekhez. A STACS protokollra épülő GRID a tervek szerint végül a részvények tokenizálását is támogatni fogja. A GRID mind az alapok, mind a hitelezési eszközök tokenizálására praktikus és elérhető szolgáltatás.

A projekt mögött álló Gibraltar Stock Exchange Group (GSX Group) valóban az Ibériai-félszigeten lévő brit enklávéban működő tőzsdecég, de a GRID székhelye Észtországban van. A securities.io portál szerint kétségtelenül a barátságos szabályozás kihasználása érdekében helyzeték a balti országba a működést, mivel a vállalat globális szinten kíván szolgáltatni.

Bár a GRID-nek megvan a lehetősége, hogy nagyon sikeres legyen, de ehhez megfelelő technológiai is kell. Nagyjából egy évvel ezelőtt három cég - a GSX, a Prime FinTech és a Chong Sing FinTech - azzal a szándékkal állt össze, hogy egy blokklánchálózatot hozzanak létre kifejezetten a digitális értékpapírok számára. Ez a közös vállalat a Hashstacs nevet kapta, a blokklánc pedig a STACS (Securities Trading Asset Classification Settlement) néven fut, amely számos más képesség mellett támogatja a digitális értékpapírok kibocsátását, klíringjét és elszámolását.

Hirdetés

A GRID elindításának bejelentésekor a GSX Group vezérigazgatója, Nick Cowan azt mondta, hogy az elmúlt évben szorgalmasan dolgoztak a saját technológiai megoldásukon, amelyre egyedülálló szolgáltatási kínálatot akarnak felépíteni a tőkepiacok számára. A GRID az értékpapírok tokenizált formában történő létrehozásának és bevezetésének tökéletes helyszíne, amely lehetővé teszi a kibocsátóknak, hogy megtegyék az ugrást az a GSX által "intelligens értékpapíroknak" nevezett pénzügyi instrumentumok felé. Cowan kijelentette, hogy a testreszabott blokkláncuk segítségével újradefiniálják ezeknek az értékpapíroknak a kereskedési, klíring és elszámolási módját.

https://www.securities.io/gsx-group-launches-grid-a-tokenization-platform-built-on-stacs/

A GSX Group stratégiai befektetést jelent be a CSX-be, a Coinstreet Partners Group tagvállalatába. Az ügyletet kísérő közlemény szerint Ez az egyedülálló partnerség két, a saját területükön meghatározó vezető cég között, és egyesíti a hagyományos tőkepiaci tapasztalatokat, a fintech innovációkat, valamint az európai és ázsiai üzleti hálózatokat, hogy kiaknázza az egyedülálló digitális eszközlehetőségeket.

Az együttműködés révén a Coinstreet és a GSX Group először Ázsiára koncenrrál, hogy a CSX lehetővé tegye a tokenizált eszközök és digitalizált értékpapírok (TADS) teljes mértékben szabályosan működő kereskedési platformjának létrehozását. A CSX víziója, hogy a következő generációs pénzügyi piacot építse ki a láncon belüli elszámolási és nyilvántartási megoldásokkal, hogy csökkentse a költségeket és növelje a hatékonyságot a kibocsátók, a befektetők és a piaci szereplők számára mindenhol a világon.

Nick Cowan úgy gondolja, hogy a globális pénzügyek jövőjét - az összes elszámolási és nyilvántartási tevékenységet - végül protokolltechnológiák határozzák meg. A következő generációs digitális pénzügyi piaci infrastruktúrájukat (Digital FMI) ezért úgy tervezték, hogy a blokklánc-infrastruktúrán keresztül, a láncon belüli pénzügyi piaci, elszámolási és nyilvántartási megoldásokkal csökkentse a költségeket, felszámolja a hibákat, csökkentse a kockázatot és növelje a tőkehatékonyságot, ami nagyobb globális befektetői poolokhoz, nagyobb árfeltáráshoz és a különböző protokollok közötti magasabb szintű interoperabilitáshoz vezet - mondta a GSX Group vezérigazgatója.

Samson (Sam) Lee, a Coinstreet Partners alapítója és vezérigazgatója szerint az eszköz-tokenizáció megváltoztatja a játékszabályokat a pénzügyi piacon. "Elősegítheti a vagyonbefogadását azáltal, hogy a különböző régiókból érkező befektetők számára hozzáférést nyújt a magas színvonalú befektetési lehetőségekhez világszerte, miközben a vállalkozásoknak költséghatékony növekedési tőkét biztosít" - fejtette ki elképzeléseit.

A digitális technológián alapuló tőkepiacokon való mozgolódás már nem meglepő. Világgazdasági Fórum felmérése szerint 2027-re a világ GDP-jének 10 százaléka tokenizált lesz, a becsült piaci kapitalizáció pedig eléri a 24 billió dollárt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.