Hirdetés
. Hirdetés

A gyorsított felhőbevezetés közegészségügyi kihívásokat oldhat meg

|

Az ACCESS Health és az AWS Institute új jelentése szerint a felhőtechnológia javíthatja az állami egészségügyi ellátás eredményeit a kutatástól a klinikai ellátásig.

Hirdetés

A felhőtechnológiát gyakran nevezik a digitális egészségügy trendváltójának, különösen, hogy az innováció üteme a covid-pandémia kezdete óta felgyorsult. A zavarok minimalizálására törekedve a szervezetek az orvosi kutatástól a klinikai ellátásig számos területen felkarolták a digitális innovációt. Az állami egészségügy ezt a lendületet más problémák, például a krónikus betegségek, a népesség elöregedése és az egészségügyi ellátás növekvő költségeinek kezelésére is felhasználhatja.

Az ACCESS Health és az AWS Institute nemrégiben közzétett jelentése a digitális megoldások lehetőségeit és kihívásait vizsgálta az állami egészségügyben. Az AWS Institute-tal együttműködve az ACCESS Health 39 politikai döntéshozóval, vezető orvosi informatikusokkal (CMIO), egészségügyi informatikai vezetőkkel (CIO) és digitális egészségügyi szakértőkkel beszélgetett, hogy jobban megértse az ágazatban a felhőbevezetéssel kapcsolatos nézőpontokat.

Hirdetés

Az APAC-régió (Ázsia-csendes-óceáni térség) 12 országára kiterjedő kutatás kiemelte, hogy a kormányzati és egészségügyi vezetők előtt példátlan lehetőség áll a további innováció felszabadítására, ha három kulcsfontosságú lépést tesznek:
• egyértelművé teszik a felhőadat-irányítási szabályozást,
• erős első a felhő politikákat dolgoznak ki,
• prioritásként kezelik a felhő-ismeretek oktatását az egész régióban.

A jelentés egyik fő megállapítása az volt, hogy az egészségügyi szervezetek egyértelmű iránymutatást szeretnének a szakpolitikai keretekhez. Azok a kormányok, amelyek kifejezetten az egészségügyi adatforgalomra vonatkozó, felhőalapú irányelveket hoznak létre, és nemzetközileg elismert szabványokon alapuló, kockázatalapú szabályozási kereteket vezetnek be, lehetővé teszik, hogy a közegészségügy valóban virágozzék a technikai innováció korában. Az egészségügyi intézményeknek ezután lehetőségük lesz összekapcsolt és betegközpontú egészségügyi rendszereket létrehozni azáltal, hogy a biztonságos adatátjárhatóság és adatcsere nyílt szabványait tartalmazó szakpolitikai kereteket hoznak létre.

Egy központi digitális egészségügyi hatóság létrehozása, amely a felhőalapú technológiát helyezi előtérbe, világos átalakítási ütemtervet készíthet a kormányok számára, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy az infrastrukturális költségek optimalizálása és a skálázható informatikai erőforrásokhoz való hozzáférés mellett kiépítsék az összekapcsolt egészségügyi ökoszisztémát.

A kormányoknak érdemes lehet megfontolniuk a digitális egészségügyi innovációt ösztönző szakpolitikák - például startupbarát közbeszerzési politikák és a magánszektorral együttműködve a startupok számára létrehozott támogató hálózatok - kialakítását is, hogy elősegítsék az érett digitális egészségügyi rendszer kialakulását és a felhőalapú technológiában rejlő lehetőségek teljes körű kiaknázását.

A jelentésben kiemelt másik fő probléma a digitális készségek terén mutatkozó szakadék megszüntetése volt minden szinten. A kormányoknak lehetőségük van arra, hogy a közegészségügy "jövőálló" legyen azáltal, hogy az iparággal együttműködve oktatási programokat valósítanak meg a munkaerő képzettségének növelése és az emberközpontú digitális egészségügyi alkalmazások kiépítése érdekében. A készségfejlesztés javíthatja a szervezeti hatékonyságot, de a jobb felhőoktatás segíthet a vezetőknek és a vezető döntéshozóknak abban is, hogy teljes mértékben kiaknázzák az átalakító innovációkban rejlő lehetőségeket és képességeket.

Az ACCESS Health és az AWS Institute jelentése megállapította, hogy a felhőszolgáltatások általános ismerete az egészségügyi ágazatban korlátozott, ami hatással van a felhőszolgáltatások elfogadására a régió egészségügyi rendszereiben. A fokozott oktatás segíthet megszüntetni ezt a hiányosságot, és lehetővé teheti az ágazat vezetői számára, hogy teljes mértékben kihasználják a felhőben rejlő valódi lehetőségeket.

A felhő az egészségügyi szervezetek számára rugalmasságot nyújthat az innovációhoz, a műveletek egyszerűsítéséhez és a gyors, skálázható és költséghatékony fejlődéshez. A digitális átalakulás felhőben történő megvalósítása kézzelfogható eredményeket hozhat, például a várakozási idő csökkenését, az egészségügyi költségek csökkenését, gyorsabb diagnózisokat és jobb egészségügyi eredményeket. A felhő erejének valódi kiaknázásához az irányító szerveknek először olyan politikákat és kereteket kell kialakítaniuk, amelyek megkönnyítik a felhő alkalmazását az egész közegészségügyi ágazatban. A világjárvány ritka lehetőséget teremtett a gyorsított változásra, és itt az ideje, hogy ezt a lendületet kihasználva az állami egészségügyet egy jobb jövő felé tereljük - írja a Healthcare IT News.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.