Hirdetés
. Hirdetés

A kiterjesztett emberi képességek (AH) piaca szélesebesen nő Európában

|

A fogyasztói igények gyorsan változnak, de a háztartási és rutinfeladatok racionalizálása és automatizálása továbbra is prioritást élvez.

Hirdetés

Az IDC szerint az európai augmented humanity (AH) piac, amely olyan technológiákat foglal magában, mint a kiterjesztett és virtuális valóság (AR/VR), biometria, exoskeletonok, affektív számítástechnika, lenyelhető, beadható és beültethető eszközök, agyi számítógépes interfészek, viselhető eszközök és intelligens eszközök, 2021 végére több mint 50 milliárd dollárt, 2025-re pedig több mint 100 milliárd dollárt fog elérni.

Az IDC tanulmánya szerint az AH-technológiákba történő beruházások ugrásszerűen meg fognak nőni, mivel mind az emberek, mind a vállalatok az életminőségük javítása és a munka jobb módjainak elérése érdekében befektetnek a technológiába.

Hirdetés

"A kiterjesztett emberi képességek a kulturális változás szószólói a kereskedelmi és fogyasztói szegmensekben. Az AH-központú kultúra előmozdítása és a képességek technológiával való kiegészítése segít abban, hogy az javítsák kondícióikat, automatizálják az üzleti folyamatokat vagy a házimunkát, új képességeket szabadítsanak fel, a megszokottak helyett felforgató megoldásokat hozzanak, elősegítsék a munkaerő átalakulását, és lehetővé tegyék a humanizált ügyfélélményt" - mondta Andrea Minonne, az IDC UK vezető kutatási elemzője, a tanulmány társvezetője.

A fogyasztói igények gyorsan változnak, de a háztartási és rutinfeladatok racionalizálása és automatizálása továbbra is prioritást élvez. Az intelligens eszközökbe és a viselhető eszközökbe történő beruházások továbbra is magasak maradnak, és a teljes AH-piac jelentős részét fogják kitenni. Ugyanakkor a vállalkozások keresik a technológiai alapú lehetőségeket az innováció előmozdítására és a releváns KPI-k elérésére, mint a költségek csökkentése, a termelékenység növelése és a munkavállalók biztonságának javítása. Az integráció kulcsfontosságú, és a jövőben komoly befektetéseket fogunk látni az integrált technológiákba, például az AI-képes kapszulakamerákba és az AR-rel ellátott viselhető eszközökbe.

A kiterjesztett képességek megszüntetik az akadályokat, amelyek korlátozzák az embereket a mindennapi feladataik elvégzésében. Az AH célja, hogy az embereket (köztük a munkavállalókat) adatvezérelt, technológiai alapú innovatív megoldásokkal képessé tegye olyan teljesítményre, amelyet a technológia támogatása nélkül nem tudnának elérni - áll az IDC közleményében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.