Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung beleegyezett, hogy 150 millió dollárt fizet a QLED szabadalmi per rendezésére

|

A Samsung és a Nanoco a múlt hónapban egy szövetségi bíróságon a tárgyalás előestéjén állapodott meg arról, hogy megegyeztek a jogvita rendezéséről.

Hirdetés

A GLS Capital peres cég legújabb közleménye megerősíti, hogy a Samsung beleegyezett egy 150 millió dolláros megállapodásba, hogy lezárja a Nanoco Technologies-szel folytatott. perét. A keresetet a Samsung ellen azért indították, mert a Nanoco technológiáját használta a QLED TV-kben. Adam Gill, a GLS Capital ügyvezető igazgatója elmondta: "Büszkén támogattuk a Nanocót abban, hogy megkapja az alapvető találmányaiért járó elismerést és kártérítést."

A 150 millió dolláros kifizetéssel az Egyesült Államokban, Kínában és Németországban folyó peres ügyek rendeződnek. A Samsung és a Nanoco a múlt hónapban egy szövetségi bíróságon a tárgyalás előestéjén állapodott meg arról, hogy megegyeztek a jogvita rendezéséről. A feltételek részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra. A Samsungot a Nanoco azzal vádolta, hogy lemásolta a technológiáját.

Hirdetés

A GLS Capital ügyvezető igazgatója, Adam Gill szerint: "A Nanoco igazi úttörő a maga területén. Alapvető technológiája lehetővé teszi, hogy a kvantumpontokat mérgező nehézfémek, például kadmium felhasználása nélkül állítsák elő, így a Samsung QLED televízióihoz hasonló kijelzők fényesebbek, ragyogóbbak és környezetbarátabbak lehetnek."

Ez állítólag azután derült ki, hogy mintákat kaptak, miközben a két vállalat tárgyalásokat folytatott az együttműködésről. A texasi per azzal vádolta a Samsungot, hogy a Nanoco technológiáját a 2017-ben piacra dobott csúcskategóriás QLED TV-khez használta. A GLS Capital finanszírozta a Nanoco perét, bár a kritikusok, köztük az amerikai kereskedelmi kamara, óva intettek a perek harmadik fél általi finanszírozásától, mivel az szükségtelenül elősegíti a pereskedést.

A GLS alapítója, Adam Gill megerősítette, hogy a vállalat a Nanoco által kötött egyezségből származó bevétel több mint 60 százalékát kapja, de további részleteket nem közölt az üggyel kapcsolatban. A Samsung egyelőre nem nyilatkozott a megegyezésről - számolt be a Sammobile.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.