Hirdetés
. Hirdetés

A vezérigazgató szerint soha nem lesz önvezető Ferrari

|

Egyetlen vásárló sem fog pénzt költeni arra, hogy az autóban lévő számítógép élvezze a vezetést helyettük.

Hirdetés

Az autógyártók, és nem csak az önvezetés mellett kezdettől elkötelezett olyan gyártók, mint a Tesla, hanem a klasszikus autóscégek is - a Volkswagennel az élen - az autonóm kocsikkal foglalkoznak. A Ferrari azonban ebből nem kér - írta a Bloomberg.

Az olasz vállalat nemrégiben vendégül látott néhány mesterséges intelligencia szakértőt, akik azt akarták bemutatni, hogy miért kellene a Ferrarinak az autonóm vezetést felkarolnia. Benedetto Vigna vezérigazgató ehelyett meghívta őket, hogy tegyenek egy kört egy Ferrarival a vállalat fioranói versenypályáján.

Hirdetés

"A mesterséges intelligenciával foglalkozó srácok együtt utaztak a tesztpilótánkkal. Amikor kiszálltak a Ferrariból, azt mondták nekem, hogy oké, Benedetto, a prezentációnk használhatatlan" - mondta a vezér Maranellóban a riportereknek, miután bemutatta a vállalat villamosítási stratégiáját.

Vigna kifejtette, hogy a Ferrari továbbra is használni fogja a vezetőtámogató technológiát autóiban, de soha nem fog úgynevezett 5-ik szintű autonómia funkciókat alkalmazni, ami azt jelentené, hogy a járművek emberi beavatkozás nélkül is képesek lennének működni.

"Egyetlen vásárló sem fog pénzt költeni arra, hogy az autóban lévő számítógép élvezze a vezetést" - mondta Vigna a Bloomberg televíziónak adott interjúban. "Az emberi érték, a középpontba helyezett ember alapvető fontosságú". Azaz a Ferrari továbbra sem lesz egy szimpla közlekedési eszköz, amely A pontból B pontba viszonylag gyorsan képes eljutni. Az is számít, hogy az utasok eközben hogyan érzik magukat. Ezt pedig a vezetés leírhatatlan mértékben befolyásolja. A Ferrari esetében a közvélekedés szerint igen pozitívan.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.