Hirdetés
. Hirdetés

A Zoom visszatér az irodába, de a legtöbb munkavállaló nem

|

A vezetők több mint egyharmada szerint a hibrid vagy távmunkával kapcsolatos legnagyobb aggodalom a vállalati kultúra megőrzése a teljesítmény és az együttműködés fenntartása mellett.

Hirdetés

A Zoom munkatársainak mindössze 2 százaléka jár be naponta az irodába, míg a videokonferenciával foglalkozó vállalat többi alkalmazottja teljes vagy részmunkaidőben távmunkát végez. Tehát az a vállalat, amely a munka otthonról otthonra mozgalmat támogatta, szinte teljesen távmunkára váltott.

A Zoom Video Communications szerdán jelentette be az új irodai visszatérési tervét, amely lehetővé teszi, hogy 4400 alkalmazottjának túlnyomó többsége otthonról dolgozzon. A munkavállalók három nagy kategóriáját hozták létre: hibrid dolgozók (a munkaerő többsége ingázási távolságon belül él, és alkalmanként bejön az irodába), távoli és személyes munkavégzés, ez utóbbiak a Zoom munkaerő kevesebb mint 2 százalékát teszik majd ki. A Zoom videokonferencia-technológiája, amely a világjárvány miatt a otthonukba kényszerült munkavállalókra szabtak, a vállalatok ezreinek alapvető kommunikációs és együttműködési eszköze lett, és a belső interakció egyik fő forrása lesz a jövőben is.

Hirdetés

"A munkavállalók valóban választási lehetőséget akarnak, és ők továbbra is az otthoni munkavégzés mellett döntenek" - mondta Kelly Steckelberg, a Zoom pénzügyi igazgatója a MarketWatchnak. Egy 4900 amerikai megkérdezésével készült belső felmérést idézett, amely szerint az amerikaiak több mint kétharmada szeretné, ha választhatna, hogy hol szeretne dolgozni. Hozzátette, hogy a távmunkában dolgozók mintegy 85 százaléka szeretné, ha ez így is maradna.

A Ladders által gyűjtött adatok szerint 2021 negyedik negyedévében mintegy 3 millió szakmai állás váltott át tartósan távmunkára, ami 18 százalékra emelte az ilyen típusú munkarendet. Ez a szám 2022 végére várhatóan megközelíti a 25 százalékot.

A Zoom amerikai irodáinak korlátozott újranyitása valószínűleg az év első negyedévében Denverben kezdődik, majd a kaliforniai San Joséban található vállalati központ következik. Steckelberg, aki Texas középső részére költözött, távolról fog dolgozni, akárcsak a vállalat dél-kaliforniai és keleti parti vezetői. A dolgozók nagy létszámú összejöveteleire csak évente néhány alkalommal, különleges alkalmakkor kerül sor - tette hozzá.

A Deloitte 2021-es visszatérés a munkahelyekre című felmérésében megkérdezett vezetők több mint egyharmada szerint a hibrid vagy távmunkával kapcsolatos legnagyobb aggodalom a vállalati kultúra megőrzése a teljesítmény és az együttműködés fenntartása mellett. A távmunkások több mint fele (55 sázalék) fontolóra venné a felmondást, ha a vállalatuk megpróbálná őket az irodába való visszatérésre kényszeríteni - derül ki a Morning Consult kutatásából.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.