Hirdetés
. Hirdetés

Acélszerkezetek hibamentes kivitelezéséhez fejleszt digitális rendszert a Carboferr, a 4iG és a BME

|

A projekttel a 4iG Nyrt. részére beszereztek egy Surphaser 400 HS, a BME részére pedig egy optikai nyúlásmérő eszközt, a hozzá tartozó kiegészítőkkel.

Hirdetés

Acélszerkezetek gyártásához használható digitális rendszert fejleszt 734 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatásból a Carboferr Kereskedőház Zrt., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BGE) és 4iG Nyrt. A közlemény szerint a támogatást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) Alapjából kapták, a beruházás összköltsége 1,094 milliárd forint volt.

A projekt célja egy olyan digitális rendszer kifejlesztése, amely lehetővé teszi az acélszerkezetek gyártási folyamatának és teljes élettartamának optimalizálását, valamint a szerelési folyamatok megfelelő és hibamentes kivitelezését.

A rendszer alapját olyan 3D-s technológiák képezik, mint az acélszerkezeti BIM (Building Information Modelling) modellek, lézerszkennelés, szenzorhálózatok és szimulációs eljárások, a nagy mennyiségű adatok tárolása, feldolgozása és elemzése, döntéstámogató és akciókész információ azonosítása, valamint az eredmények vizualizálása és visszacsatolása.

A projekttel a 4iG Nyrt. részére beszereztek egy Surphaser 400 HS, a BME részére pedig egy optikai nyúlásmérő eszközt, a hozzá tartozó kiegészítőkkel - ismertette a hivatalos közlemény.

Hirdetés

A Carboferr Kereskedőház Zrt. egy 2011-ben alapított magyarországi tulajdonú, több mint 220 kereskedelmi és gyártó partnerrel rendelkező vállalat, amely hagyományos ipari tevékenységhez köthető alapanyagok beszerzésével foglalkozik, valamint logisztikai és kereskedelmi szolgáltatásokat nyújt partnereinek. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a cég éves nettó árbevétele 2020-ban 1,703 milliárd forint volt, 2021-ben 3,278 milliárd forint volt. Adózott eredménye 2020-ban 22 millió forint, 2021-ben 148 millió forint volt.

A budapesti központtal működő, magyar többségi tulajdonosi hátterű 4iG Nyrt. a hazai informatikai és ICT piac egyik meghatározó cégcsoportja. A vállalat 1995 óta jelen van az iparági és iparágfüggetlen innovatív technológiák területén, céljuk, hogy a mesterséges intelligencia, blockchain, kiberbiztonság, fintech, ipar 4.0 területeken saját fejlesztésű megoldásokkal is megjelenjen a piacon. A 4iG a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) bejegyzett informatikai és szoftverszolgáltató, részvényeivel a prémium kategóriában kereskednek. Az év első hat hónapjában 1,6 milliárd forint adózott eredményt és 121,85 milliárd forint árbevételt ért el, mindkettő több mint háromszorosa az egy évvel korábbinak - közölte a cég augusztusban közzétett nemzetközi pénzügyi standardok (IFRS) szerint készített beszámolójában. A társaság piaci kapitalizációja 2022. június 30-án 236 milliárd forint volt, saját tőkéje 291 milliárd forintot tett ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.