Hirdetés
. Hirdetés

Adani 100 milliárd dollárt fektet be, majdnem mindet a zöld energiába

|

Mindez Mukesh Ambani augusztusi bejelentését követi, miszerint a Reliance Industries (RIL) 25 milliárd dollárt kíván befektetni 221 milliárd dolláros birodalmának bővítése és diverzifikálása érdekében.

Hirdetés

Gautam Adani, a világ második leggazdagabb embere 100 milliárd dollárt tervez befektetni a következő évtizedben, elsősorban a zöld energiába. Az indiai Adani-csoport 60 éves elnöke elmondta, hogy az energetikai átállás és a digitális lehetőségek mellett csoportja a repülőgépiparra és a honvédelemre, a fémiparra és a petrolkémiai iparra is összpontosítani fog.

"Már most mi vagyunk a napenergiaipari legnagyobb szereplője a világon, és ennél sokkal többet kívánunk tenni. Ebben az összefüggésben az Adani New Industries annak a fogadásnak a megnyilvánulása, amelyet az energiaátalakítás területén teszünk. Ma már magabiztosan állíthatjuk, van egy olyan célvonalunk, hogy először a zöld elektron egyik legolcsóbb termelőjévé váljunk, majd ezt követően a zöld hidrogén legolcsóbb termelőjévé" - mondta Adani a The Forbes Global CEO Conference 2022 rendezvényen Szingapúrbana Reuters tudósítása szerint.

Hirdetés

Az 1980-as évek végén árukereskedelmi vállalatként indult Adani-csoport az évtizedek során a széntermelés, a hőerőművi energiatermelés és az infrastruktúra területén is megvetette a lábát. Jelenleg India legnagyobb magánkézben lévő kikötőüzemeltetője, de bővíti repülőtéri üzletágát is. Az Adani a cement, a média és a fémek területén is tevékenykedik.

Az Adani új energetikai terve Mukesh Ambani augusztusi bejelentését követi, miszerint a Reliance Industries (RIL) 25 milliárd dollárt kíván befektetni 221 milliárd dolláros birodalmának bővítése és diverzifikálása érdekében.

Úgy tűnik, a két milliárdos versenyben áll egymással India zöld és megújuló energiaforrásainak területén, mivel a RIL tavaly 10 milliárd dolláros megújulóenergia-tervet mutatott be. India összességében igyekszik bővíteni a zöldenergia-kapacitását, de a célok teljesítése többnyire elmaradt a tervektől a gazdaságilag életképtelen projektek és a hatóságok tehetetlensége miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.