Hirdetés
. Hirdetés

Az Intel 1 milliárd dolláros innovációs alapot hoz létre a RISC-V piac növelésére

|

Ennek megvalósulásához időre van szükség, de a bejelentés megteremti az alapokat.

Hirdetés

Az Intel szempontjából a RISC-V felkarolása az x86 és az Arm mellett segít abban, hogy a cég Foundry Services üzletága a TSMC, a Samsung és a Global Foundries mellett új választási lehetőséggé váljon a gyár nélküli félvezetőgyártó vállalatok számára. Más chipgyártók szemszögéből nézve az Intel a fehér lovag a szűkös gyártókapacitások világában, amely a szükséges tőkét, gyártási szolgáltatást és értékes technológiát nyújt, amellyel segíthet nekik az előrelépésben.

Ennek megvalósulásához időre van szükség, de a bejelentés megteremti az alapokat. Azoknak a vállalatoknak, amelyeknek szükségük van a fejlett technológiai csomópontokhoz, például a 3 és 5 nm-es gyártáshoz való hozzáférésre, nincs hová menniük. A TSMC és a Samsung fejlett csomóponti kapacitása lényegében már elfogyott, csak az Apple, az NVIDIA és a Qualcomm számára szállított chipek miatt - írja a Forbes.

Hirdetés

Az Intel egy sor bejelentést tett, amelyekkel világossá tette, hogy újjá fogja alakítani magát annak érdekében, hogy továbbra is az USA első számú félvezetőgyártója maradjon, és hogy nyitottabbá válik az Arizonában és most Ohióban épülő új létesítmények kihasználása érdekében. Ez a váltás pedig növelni fogja a piaci részesedését.

Az 1 milliárd dolláros IFS Innovációs Alap nyitott a korai fázisban lévő startupok és a már működő vállalatok támogatására, amelyek az öntödei ökoszisztéma számára diszruptív technológiákat fejlesztenek. Ennek nagy része a RISC-V felgyorsítása lesz. Az Intel csatlakozik a RISC-V Internationalhoz, a RISC-V technológiát és közösséget irányító konzorciumhoz.

Az Intel bejelentette azokat a partnereket is - köztük az Andes, az Esperanto, a SiFive és a Ventana cégeket - amelyek a jövőben RISC-V chipeket fognak gyártani az IFS-technológiákkal. Az Intel az innováció felgyorsítása érdekében differenciált RISC-V IP-t fog licencelni. A cég hozzáférést ad a RISC-V-n alapuló nyílt Intel Chiplet építőelemekhez, kihasználva a fejlett csomagolást és a chipek közötti nagysebességű interfészeket.

Az Intel közölte, hogy támogatni fog több utasításarchitektúrát, köztük az x86-ot, az Arm-et és a RISC-V-t is támogató tervezési megközelítéseket. Úgy tűnik tehát, hogy a Fab szolgáltatások Svájcává akarnak válni - jegyezte meg a Forbes cikke.

Az Intel bejelentette az IFS Acceleratort is, egy olyan szövetséget, amely hozzáférést ad a tervezési szolgáltatásokhoz, az IP-hez, valamint a következő generációs ügyféltermékek fejlesztését lehetővé tevő eszközökhöz és folyamatokhoz. Az Intel tehát nem csak egy gyár lesz, hanem az iparág vezető szolgáltatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.