Hirdetés
. Hirdetés

Az MS Teams MI-t használ a videohívások kínos szakadozása ellen

|

A technológia minimalizálhatja a visszhangokat és más hangos csevegéssel járó kellemetlenségeket is.

Hirdetés

A Microsoft hamarosan enyhítheti a Teams videochatjének néhány legkellemetlenebb problémáját. A The Verge értesülései szerint Microsoft MI-támogatással javítja a hangminőséget, így a hívás minden résztvevője tisztán hallhatja egymást. Az új gépi tanulási modellek nem csak a visszhangokat képesek megszüntetni, de még a kínos szakadozások esélyét is csökkentik a visszhanggal kapcsolatos átfedések kiküszöbölésével. Ez nem fogja megakadályozni, hogy valaki eltéríthesse a beszélgetést a tárgytól, de segíthet abban, hogy egy fontos pont megjelenhessen a megbeszélésben anélkül, hogy teljesen megzavarná valaki más gondolatmenetét.

A gépi tanulási technológia nagyjából 100 ezer szimulált szoba és 30 ezer órányi beszéd alapján végzett tréning kombinációjának felhasználásával ellensúlyozza a visszhangokat. A Microsoft rendszeres Teams-felhasználóknak is fizetett azért, hogy rögzítsék a hangjukat, hogy segítsenek felismerni több ezer különböző eszközt. És ami döntő fontosságú, a feldolgozás a résztvevők eszközén történik. Ez ugyan segít a Microsoftnak a költségek csökkentésében, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a visszhangcsökkentés gyors legyen és a felhasználók szélesebb körében történjen meg.

Hirdetés

A funkció több hónapos tesztelés után most élesben is elérhető. Néhány más frissítéssel együtt érkezik, köztük a korlátozott sávszélesség melletti videohívásokhoz szükséges MI-fejlesztésekkel és a szövegmegjelenítés optimalizálásával. Önmagában ez valószínűleg nem fogja a Teams-t nyerő helyzetbe hozni az olyan riválisokkal szemben, mint a Zoom vagy a Google Meet, de ha a virtuális megbeszélések mindennaposak egy munkahelyen, akkor talán mégis ez billenti el a mérleget.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.