Hirdetés
. Hirdetés

Dél-Koreában bemutatták az MI-alapú, agilis hadsereg terveit

|

A dél-koreai hadsereg 2024-ben kezdi meg egy új harcászati rendszer tesztelését, amely már 2040-ben irányítani fogja a teljes hadműveleteket.

Hirdetés

"A hadsereg Tiger 4.0 a hadviselés jövője, amelyet a technológia élvonalbeli fejlődése tesz lehetővé" - közölte a hadsereg. A Tiger 4.0 rövidítés a "Transformative Innovation of Ground forces Enhanced by the 4th industrial Revolution technology", azaz "A 4. ipari forradalom technológiájával megerősített szárazföldi erők átalakító innovációja" kifejezést foglalja össze.

A hadsereg szerint mesterséges intelligenciával működő drónokat alkalmaznak majd a csatatéren a döntéshozatal megkönnyítésére, és nagymértékben mobil páncélozott harcjárműveket használnak majd, amelyeket fejlett harci felszerelésben lévő katonák irányítanak.

Hirdetés

"Már eléggé megbarátkozik 2040-re az egész hadsereg azzal az új módszerrel, ahogyan a küldetésünket teljesítjük. Okosabban és gyorsabban" - mondta a hadsereg egyik tisztviselője, hozzátéve, hogy a tesztüzemek 2024-ben indulnak el, az azt megelőző évben zajló harci szimulációkat követően.

A szimulációk, amelyeket minden hónapban dandárszinten tartanak, tavaly kezdődtek. A kétnapos gyakorlat során mozgósították a gyalogságot és bevetették a fejlesztés alatt álló legújabb fegyverek 21 típusát. Bemutatták a drónokat és a felderítő robotokat, valamint a kerekes harcjárműveket.

"A légi meghajtású drónok nagyon érdekelnek minket, mert életeket menthetnek. Emellett segíthetnénk a drónipar szabványosításában is az országban, amely még mindig nem készült el. Elvégre nekünk van a legnagyobb szükségünk a drónokra" - mondta egy katonai tisztviselő. Szerinte a szabványosítás nélkül többet kellene költeni a drónok karbantartására.

A kerekes harcjárművek alkotják a hadsereg mozgékonyabb haderő létrehozására irányuló kezdeményezésének másik felét - tette hozzá a tisztviselő, aki szerint a felszerelés elég fejlett ahhoz, hogy ellensúlyozza azt, amit egyes kritikusok gyengeségnek neveznek a lánctalpas harcjárművekhez képest. A lánctalpas járművek változatosabb terepen működnek, beleértve a Dél-Koreában számos hegyvidéken található rendkívül nehéz terepet is. Ugyanakkor a kerekes járművek gyorsabban mozognak. "Ez a legfontosabb eszközünk, hogy mindannyian gyorsan tudjunk reagálni bármilyen fenyegetésre" - mondta Kim Na-young törzsőrmester, aki a harci szimuláció során egy kerekes harcjárművet vezetett.

A gyakorlaton részt vevő katonák mindannyian fejlett harci felszerelést viseltek, amelyet úgy terveztek, hogy nagyobb védelmet és jobb képességet nyújtson az ellenséges állomány semlegesítésére. A hadsereg azt tervezi, hogy már 2040-ben minden katonát ellát a felszereléssel.

"A ruha valóban biztosítékot ad arra, hogy nagyobb védelmet kapok odakint" - mondta Kang Jung-won őrmester, aki az új felszerelésben vett részt a harci szimuláción. "Nincs kétségem afelől, hogy ez okosabbá és fürgébbé tesz minket, és azzá a túlerővé, amivé válni szándékozunk. Az új rendszer halálos lesz" - jelentette ki a szimulációt felügyelő parancsnok a Korea Herald szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.