Hirdetés
. Hirdetés

Deloitte a techcégeknek: ki kell használni a kényszerű felgyorsulást az átalakulásra

|

A covid-világjárvány számos vállalatot arra kényszerített, hogy felgyorsítsa digitális átalakítási erőfeszítéseit, mivel a vezetők, az alkalmazottak és az ügyfelek is az interneten dolgoztak és játszottak.

Hirdetés

Használják ki ezt a kényszerű felgyorsulást az átalakulás folytatására, de "tudatosabban és céltudatosabban" - ajánlja a Deloitte 2022-es technológiai iparági kilátásokról szóló jelentésében a cégeknek. "Az azonnali válságkezelés helyett szilárd alapok teremthetők a jövőbeli innovációhoz és növekedéshez" - olvasható a jelentésben.

A Deloitte 2021 elején azt ajánlotta a tech vállalatoknak, hogy "duplázzák meg" a digitális átalakítási erőfeszítéseket, és összpontosítsanak a felhőinfrastruktúra fejlesztésére, az adat- és elemzési képességekre, a kiberbiztonságra és az üzleti modellek értékelésére. Emellett azt is javasolta, hogy képezzék át a munkaerőt, hogy a vállalatok teljes mértékben ki tudják használni az olyan fejlett technológiákat, mint az MI.

Hirdetés

A növekedés következő szakaszának lehetővé tétele érdekében a technológiai vállalatoknak tovább kell haladniuk ezen az úton, és prioritásként kell kezelniük az átláthatóság, az agilitás, az együttműködés, a fenntarthatóság és a digitális innováció javítását. A Deloitte a következő négy alapvető témát látja 2022-re és azon túl.

1. A felhő és a minden-mint-szolgáltatás következő szintre emelése. Ahogy egyre több vállalat alkalmazza a felhőt és szaporodnak az XaaS-szolgáltatók, egyre nagyobb szükség van a hibrid és több felhőből álló megközelítések technikai és működési komplexitásának kezelésére.

2. A jövő ellátási láncának megteremtése. Tanulni kell a világjárvány nyomán kialakuló ellátási lánc zavarokból, hogy a rendszerszintű kockázatok mérséklése érdekében nagyobb átláthatósággal és rugalmassággal működő rendszereket építsen ki.

3. A hibrid munkaerő következő iterációjának kiépítése. Jobban meg kell tanulni, hogy miként lehet továbbfejleszteni a munkakultúrát és az együttműködést.

4. Vezető szerep a fenntartható jövő megteremtésében. Az érdekelt felek növekvő nyomása és az ESG-jelentési szabályok lehetséges változásai ezt elengedhetetlenné teszik.

Kockázatot hordoznak azonban a szigorúbb fenntarthatósági szabályok. A jelentés szerzője, Paul Silverglate, a Deloitte amerikai technológiai csapatának alelnöke és ágazati vezetője szerint a technológiai vállalatok tisztában vannak a gyártási folyamatok, a több milliárd csatlakoztatott eszköz és a szaporodó adatközpontok hatalmas energiaigényével.

Mint mondta, a technológiai ágazat a világ üvegházhatású gázkibocsátásának 2-3 százalékáért lehet felelős. Egy tipikus adatközpont például naponta annyi vizet használ fel, mint egy 30 -50 ezer lakosú város. Ezenkívül a kidobott szórakoztatóelektronikai eszközök felhalmozódása és az újrahasznosítási lehetőségek hiánya hozzájárul a "mérgező e-hulladék világszerte növekvő válságához" - tette hozzá.

A vállalkozásoknak ezért figyelemmel kell lenniük az ESG-jelentéssel kapcsolatos szabályozási vitákra és a lehetséges döntésekre. A technológiai vállalatoknak erőforrásokat kell elkülöníteniük a változó szabályoknak való megfelelés érdekében.

"Az elkövetkező hónapokban a technológiai vállalatoknak fel kell készülniük a szabályozási változásokra azáltal, hogy proaktívan javítják irányítási és adatkezelési folyamataikat és ellenőrzéseiket, hogy segítsék az alapos és pontos közzétételeket" - mondta Silverglate.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.