Hirdetés
. Hirdetés

Digitális bennszülötteknek szóló élményprogramok az EFOTT-on

|

Mintegy negyven program várja a fiatalokat a Digitális Jólét Program standján.

Hirdetés

A Digitális Jólét Program (DJP) kifejezetten a fiatalok érdeklődését felkeltő módon mutatja be projektjeit az EFOTT Fesztiválon. A 2021. augusztus 10-15. között megrendezett fesztiválon a DJP standon mintegy negyven különböző program, játék és digitális újdonság várja a látogatókat a tudomány, az e-sport, a technológiai szimulációk és az államigazgatás világából.

A Digitális Jólét Program fesztivál megjelenésének a célja, hogy megismertesse és kézzel fogható közelségbe hozza a fiatalok számára is a digitális ökoszisztéma legújabb fejlesztéseit. Ennek szellemében alkották meg a DJP-standot az EFOTT Fesztivál területén, amelyen több tízezer fiatal vehet részt az élményt nyújtó programokban.

"Büszke vagyok arra, hogy a digitális világban élő korosztály számára is izgalmassá tudjuk tenni projektjeinket: már a nulladik napon azt tapasztaltuk, hogy akár órákat is örömmel töltenek el a látogatók a standunkon. Itt részt vehetnek egy 5G-s Rubik-kocka kirakó bajnokságon, a sportarénában kipróbálhatják az e-sportot, mesterséges intelligenciával működő szimulációkat próbálhatnak ki, a bejáratnál lévő Mobil Kormányablak Buszban pedig eSzemélyit is készíthetnek. Az egészségmegőrzésre is gondoltunk, ezért a digitális termelői piacot is meghívtuk, hogy friss gyümölcskészítményeik jutalomként szolgálhassanak a játékok nyerteseinek" - összegezte a program legfőbb elemeit dr. Gál András Levente, a DJP szakmai vezetője.

Hirdetés

A szerdai nyitónapon a stand otthont adott két, az egyetemisták mindennapjaihoz szorosan kapcsolódó előadásnak is. 15:30 órakor Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajossal, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnökével és a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökével, valamint Sánta Jánossal, a Debreceni Egyetem Atlétikai Club e-sport vezetőjével beszélgetett Csisztu Zsuzsa az egyetemi sportéletről és annak különböző dimenzióiról.

16:30 órakor pedig az oly sok fiatalt érintő felsőoktatási modellváltásról beszélgetett Prof. Dr. Stumpf Istvánnal, a felsőoktatási modellváltásért felelős kormánybiztossal dr. Gál András Levente, a DJP szakmai vezetője.

A Nemzeti Adatvagyon Ügynökség egy saját fejlesztésű társasjátékkal, az A.D.A.T.-tal (A Digitalizációs Alapok Társasjátéka) vezeti be a fiatalokat az adatok hasznosításának világába. Emellett az analóg fotók digitális megőrzésére létrehozott Kézai Simon Program keretében Instax polaroid fotókat készítenek a fesztiválozókról, akik fotóversenyen is részt vehetnek.

A HUNEXPERT és a Doktoranduszok Országos Szövetsége karriertanácsadással várja a standra érkezőket, illetve lehetőség van regisztrálni a tavaly december óta zajló MI Kihívásra is, amelynek teljesítésével a legszerencsésebbek PS5 konzolt vagy értékes videókártyát is nyerhetnek.

A Belügyminisztérium és NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. standjához érkezők több interaktív programmal is találkozhatnak. Kipróbálhatják például az elektronikus ügyintézési oszlopot, megismerkedhetnek a MIA chatrobottal és a NISZ videotechnológiával történő azonosítási szolgáltatásával is. Sőt, a látogatók azt is megtudhatják, milyen egyszerűen - mindössze néhány kattintással - igényelhető online a vezetői engedély vagy az Európai Uniós digitális Covid-igazolvány. A NISZ mindemellett számos más érdekes programmal, játékkal és meglepetéssel szeretné felhívni a figyelmet a közigazgatásban alkalmazott legújabb digitális szolgáltatásokra. A társaság célja, hogy az esemény látogatói első kézből értesüljenek az e-ügyintézési folyamatokról, valamint az új, mesterséges intelligenciára épülő szolgáltatásokról, és akár testközelből is megtapasztalhassák azok előnyeit.

A Digitális Jólét Program egyik fő látványosságával ér véget a programsorozat: a zárónapon, szombaton egy bemutató drónversenyen, az első Tinyhawk Indoor Drone Competition 2021 keretében hivatásos versenypilóták mutatják be a drónversenyek nem mindennapi hangulatát. A 12 órakor a HÖOK sátorban kezdődő program végén azok az érdeklődők is kipróbálhatják a drónversenyzést, akik a korábbi napokon a drónszimulátorokon kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Facebook-on élőben követhető esemény:

2021. 08. 14., szombat

12:00 1st Tinyhawk Indoor Drone Competition 2021

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.