Hirdetés
. Hirdetés

Elképesztően pörög az ingyenes járműellenőrző

|

Napi 63 ezer adatlekérés zajlik a rendszeren keresztül.

Hirdetés

Mint ismeretes, a 2019 óta működő, Ügyfélkapun keresztül elérhető Jármű Szolgáltatási Platformon díjmentesen lekérdezhetők a járművek adatai, ennek köszönhetően napi szinten bő 63 ezerszer veszik igénybe a felhasználók. A rendszer a különböző ágazati szervek nyilvántartásaiban tárolt információkat gyűjti össze, így egy felületen megismerhetők a jármű alap- és műszaki adatai, eredetisége, vagy káreseményekben való érintettsége is.

A Jármű Szolgáltatási Platform lehetővé teszi a Magyarországon üzemelő járművek életútjának ingyenes megtekintését, amelyhez csupán egy rendszám megadása szükséges. A platform a kapcsolódó magyar nyilvántartásokból származó információkat gyűjti egybe, így nagyban hozzájárul a járművekkel kapcsolatos tájékozódás hatékonyabbá tételéhez.

A rendszer felhasználóinak és a lekérések a száma folyamatosan emelkedik: 2023 első negyedévében naponta átlagosan 20 782 felhasználó indított 63 806 lekérést. A 2019-es indulás óta több mint 70 millió 60 ezer lekérdezést igényeltek a felhasználók.

Hirdetés

Az Ügyfélkapun történő belépést követően a felület tájékoztatást nyújt többek között a kiválasztott jármű
• alapvető műszaki adatairól,
• származási és eredetiségére vonatkozó adatairól, beleértve az eredetvizsgálat során készült fényképeket,
• forgalomban tartással kapcsolatos adatairól,
• műszaki állapotáról,
• futásteljesítmény-adatairól,
• vagy épp arról, hogy érintett-e bármilyen 2019 óta bekövetkezett káreseményben.

A Jármű Szolgáltatási Platform az IdomSoft Zrt. projektjeként valósult meg, célja az ügyintézési folyamatok, valamint a nyilvántartások felülvizsgálata, racionalizálása és továbbfejlesztése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.