Hirdetés
. Hirdetés

Ennek a megoldásnak a háziorvosok csak örülni fognak

|

Egy berlini startup olyan operációs rendszert fejlesztett ki a háziorvosok számára, amely csökkenti az adminisztrációt.

Hirdetés

A berlini székhelyű Doctorly, amelyet 2018-ban alapítottak, praxiskezelő szoftvereket kínál az elsődleges egészségügyi szolgáltatók, például a háziorvosok számára. A startup szeretné "újradigitalizálni" a praxisokat, és megkönnyíteni számukra az alkalmazkodást az egészségügyi technológia külső innovációihoz.

A Doctorly úgy véli, hogy technológiája segíthet felére csökkenteni a praxisok adminisztrációval töltött idejét. Samir El-Alami társalapító elmondta, hogy az egészségügyi szolgáltatók gyakran az 1980-as évek végéről származó, elavult adminisztrációs eszközökre támaszkodnak.

"Amikor megkérdeztük az orvosokat, hogy mi veszi el az idejük nagy részét, azt válaszolták: az adminisztráció, és ennek egy része a vezetékes telefonok, a faxgépek és a papíralapú dokumentáció használatából adódik. Tavaly év elején indítottuk el a terméket, és jó konverziós arányokat tapasztaltunk a praxisoknál" - mondta El-Alami az Insidernek.

Hirdetés

Nem meglepő, hogy a COVID-19 járvány a német egészségügyi piac által használt örökölt rendszerek újraértékelésére késztetett, de már 2019 óta folynak erőfeszítések az ország egészségügyi működésének digitalizálására.

A Doctorly 10 millió dolláros Series A finanszírozását a kanadai tőzsdén jegyzett kanadai egészségügyi cég, a Well Health Technologies és az N26 támogatói, a Horizons Ventures, a hongkongi milliárdos Li Ka Shing által alapított alap vezette. Az elmúlt években a vállalat a meglévő befektetők, például a Speedinvest és a Seedcamp áthidaló finanszírozására támaszkodott, akik El-Alami szerint nagy támogatást nyújtottak a vállalkozásnak.

A friss finanszírozás a vállalat értékesítési és marketingfunkcióinak bővítését szolgálja, mivel a vállalat több németországi rendelőben kívánja értékesíteni szoftverét. El-Alami hozzátette, hogy a Doctorly a jelenlegi mintegy 55 fős csapatát 100 főre fogja növelni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.