Hirdetés
. Hirdetés

Ennek a Microsoft Teams funkciónak sokan fognak örülni

|

A Microsoft Teams Közösségek funkciója kibővíti a platform együttműködési képességét.

Hirdetés

A Microsoft bejelentette, hogy "Közösségek" név alatt új funkciót vezet be a Microsoft Teams-be. A Teams jelenlegi alapvető célja a kommunikációs platform bővítése. Az új funkció révén a felhasználók mostantól létrehozhatnak olyan közösségeket, amelyek bizonyos csoportoknak, például szabadidős sportcsapatoknak, rendezvényszervező bizottságoknak, szülői-tanár egyesületeknek, kisvállalkozásoknak és másoknak szólnak. Bizonyos értelemben ez a Microsoft válasza a Facebookra és a Discordra, de a platformot a jelenlegi kommunikációs és együttműködési funkció erőforrásai megkülönböztetik.

A Microsoft folyamatosan úgy öltözteti a Teams-t, mint a szakemberek tökéletes kommunikációs alkalmazását, de ennél is tovább akar menni. Most a "Közösségek" (Communities) funkcióval szeretné a platformot arra használni, hogy az élet minden területén minél szélesebb közönséget elérjen el.

A koncepció nem új. Ugyanez elérhető a Messengeren és más platformokon is, ahol a felhasználók azonnal saját csoportokat indíthatnak. A Microsoft azonban kifejezetten a közösségi együttműködésre fókuszálva tervezte meg a funkciót. Ez azt jelenti, hogy a videohívások és találkozók, illetve a privát csevegések mellett a közösségek tagjai hozzáférhetnek az események ütemezéséhez, a jelenlétek nyomon követéséhez, a vizuális térképes helymegosztáshoz, a csoportnaptárakhoz és a dokumentumok/fotók megosztásához. A Microsoft 2023-ban a funkció koncepciójának további bővítését tervezi SignUpGenius elnevezéssel, amely az önkéntesek kezelésén és az eseményszervezési képességeken keresztül még barátságosabbá teszi a közösségek számára.

Hirdetés

A közösségekhez való csatlakozáshoz csak ingyenes Microsoft-fiókra van szükség, ami csábítóvá teszi az alkalmazást, de a Teams ingyenes verziójával is elérhető.

A csoportokat indítani a Teams mobilalkalmazás kezdőlap lapján az "Új közösség létrehozása" gomb alatti "Új közösség létrehozása" opció választásával lehet. A létrehozott közösségek is testre szabhatók, így a felhasználók saját nevet, leírást, képet és irányelveket állíthatnak be. A rendszergazdák ezután egyszerűen linkek vagy QR-kód küldésével hívhatnak meg másokat, bár ezek megváltoztathatók arra az esetre, ha olyanokkal osztják meg, akiknek nem kellene csatlakozniuk a közösséghez. És bár az induláskor csak mobilon (iOS-en és Androidon) érhető el, a Microsoft azt ígéri, hogy hamarosan asztali gépre is elhozza a funkciót.

A hír azután látott napvilágot, hogy a redmondi pletykák szerint a Microsoft egy mobilos szuperalkalmazás létrehozását fontolgatja, amivel jobban beszivároghat a Google és az Apple által uralt mobilpiacra. A The Information által megkérdezett források szerint a bejelentett alkalmazás kommunikációs funkciót is kínál majd a felhasználóknak. A Teams és a Microsoft egyéb csevegőalkalmazásainak "Közösségek"-ével és a Microsoft egyéb csevegőalkalmazásaival ellentétben azonban a szuperalkalmazásban egy mindent egy helyen lesz, ahol a felhasználóknak különböző szolgáltatásokat kínálnak majd, a játékoktól kezdve az üzenetküldésen át a vásárlásig és egyebekig. Az ötletet állítólag a kínai WeChat alkalmazás ihlette, bár a Microsoft számára több okból is kihívást jelenthet a nyomulás ebbe az irányba - írja az MS Power User.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.