Hirdetés
. Hirdetés

Európai Digitális Innovációs Központok segítik a kkv-k és a közszféra digitális átállását

|

A DESI 2022-es adatai alapján Magyarország csupán 25. az EU vállalkozásait digitális integráltság szempontjából összevető rangsorban.

Hirdetés

Az Európai Bizottság Digitális Európa Programjának keretében tagállami társfinanszírozással öt Európai Digitális Innovációs Központ (European Digital Innovation Hub - EDIH) kezdheti meg működését Magyarországon - közölte az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ).

Az Európa-szerte immár több mint 150 taggal rendelkező hálózat célja, hogy a kkv-k és a közszféra szervezeteit támogassa a digitális átállásban akár térítésmentesen is igénybe vehető képzéseken és tanácsadási szolgáltatásokon keresztül.

A programban részt vevő öt központ az Agrár-, az Adat-, a Mesterséges Intelligencia, illetve a fintech-blockchain-kiberbiztonság témákat felölelő DigitalTech EDIH, és a nagy teljesítményű számítástechnika használatát ösztönző HPC-EDIH (High Performance Computing European Digital Innovation Hub) lesznek.megfelelően többek között el szeretné érni, hogy a kkv-k 75 százaléka használja a felhőszolgáltatásokat, mesterséges intelligenciát, tudjon kezelni nagy adathalmazokat, vagy hogy a kkv-k több mint 90 százaléka használja intenzíven a digitális eszközöket, legalább alapszinten. Annak érdekében, hogy ezt a jelentős előrelépést támogassa, létrehozták az Európai Digitális Innovációs Központok hálózatát, amely a 2021 és 2027 közötti időszakban segíti elő a tagországok gazdaságainak és társadalmainak digitális fejlődését - írták.

Hirdetés

Az IVSZ szerint szükség is van erre a támogatásra: a DESI 2022-es adatai alapján Magyarország csupán 25. az EU vállalkozásait digitális integráltság szempontjából összevető rangsorban.

A magyar kkv-k és a közszféra szervezetei a jövőben öt hazai EDIH-hez is fordulhatnak, ha versenyképességüket, hatékonyságukat, működésüket digitális megoldások alkalmazásával szeretnék fejleszteni, és ennek kapcsán tanácsot kérnének, vagy fejlesztenék vonatkozó kompetenciáikat.

A magyar EDIH-ek a mesterséges intelligenciától az adatgazdaságon, az agrárdigitalizáción, a nagy teljesítményű számítógépen keresztül egészen a kiberbiztonságig a digitális technológiák egész sorában való könnyebb eligazodásban, azok megfelelő üzleti alkalmazásában segítik a hazai gazdaság gerincét alkotó kkv-kat és a közszféra szervezeteit - áll a közleményben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.