Hirdetés
. Hirdetés

Ez a nemzetek rangsora a felhőgazdaságban

|

A térségből előttünk végzett Ausztria, Csehország és Lengyelország is.

Hirdetés

Az MIT és az Infosys új jelentése szerint Szingapúr, Finnország és Svédország áll a felhőszolgáltatásokat leghatékonyabban telepítő és alkalmazó nemzetek élén. A vizsgálatban 76 országot vontak be. Az Egyesült Államok a 17., Magyarország pedig Tajvan mögött és Szlovákiát megelőzve a 31. helyen áll. A térségből előttünk végzett Ausztria, Csehország és Lengyelország is.

Az első alkalommal kiadott Global Cloud Ecosystem Index 2022 című tanulmány négy területen (infrastruktúra, ökoszisztéma adaptációja, biztonság és biztosítékok, illetve a tehetségek és az emberek affinitása) vizsgálta a globális felhőfejlesztést és innovációt. A jelentés végül is a felhőalapú számítástechnikai szolgáltatások támogatása szempontjából a technológia, a tehetség és a szabályozási politika szerepét mérte fel.

Hirdetés

A felhő különböző mértékben ugyan, de szervesen részt vesz az országok termelékenységének növelésében. "A Global Cloud Ecosystem Indexből összegyűjtött adatok igazolják, hogy most minden eddiginél jobban sürgetik a felhőbe való átállást mind a vállalatok, mind a politikai döntéshozók, mivel a felhő pozitív gazdasági hatást képes kifejteni" - mondta Ravi Kumar S., az Infosys elnöke.

Az MIT Technology Review Insights együttműködött az Infosys Cobalt-tal, az indiai techóriás felhőalapú vállalati átalakulást szolgáló megoldásainak, platformjainak és szolgáltatásainak ernyőjével. Több kulcsfontosságú megállapítást is tettek.

A digitális infrastruktúra kulcsfontosságú egy ország felhőalapú számítástechnikai képességeinek támogatásában. A vezető nemzetek adatközpontok és biztonságos szerverek koncentrációjára, valamint megbízható szélessávú szolgáltatásra támaszkodhattak. A kormányok "bizalmi infrastruktúrát" hoztak létre, ami azt jelenti, hogy digitális csatornáik biztonságosak, hatékonyak és eredményesek voltak, köszönhetően a szabályozási és állami politikáknak. Szingapúrban és az európai országokban megőrizték a digitális fogyasztók jogait, az internetszolgáltatókat pedig kordában tartották, nem engedve, hogy monopóliummá váljanak.

Kialakult egy "ökociklus", vagyis egy olyan körforgás, amely lehetővé tette, hogy a felhőszolgáltatások rugalmasan skálázzák és osszák el a számítási erőforrásokat a vállalkozások és a fogyasztók igényei alapján. Csökkent a "digitális pazarlás", ami lehetővé tette a vállalatok számára, hogy optimalizálják számítási erőforrásaikat és megosszák egymással az információkat.

Irán, India és Vietnam voltak azok a feltörekvő országok, amelyek a legjobban demonstrálták, hogy a felhő hogyan képes megtartani a tehetségeket. A fejlődő országokban a tehetség és az emberi affinitás kategória fontos tényező volt a szakképzett munkaerő vonzása a folyamatintenzív projektek méretarányos kezeléséhez és az infrastruktúra megvalósításához.

"A munka jövője nagyban függ a hatékony felhő-átalakításoktól, hogy olyan dinamikus digitális jövőt teremtsünk, amely felemel és egyenlővé tesz mindannyiunkat, több lehetőséget teremtve mindenkinek, függetlenül a lakóhelyétől" - mondta Kumar S.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.