Hirdetés
. Hirdetés

Ezért lesz egységes a vállalati végpontkezelés jövője

|

A hagyományos kliensfelügyelet korlátai a járványhelyzetben még fájdalmasabban szorítják a vállalatokat. Problémáikat UEM megoldással orvosolhatják, mutatta be előadássorozatában a ManageEngine Desktop Central hazai forgalmazását elindító MWT Solutions.

Hirdetés

Napjaink digitális és elosztott, hibrid munkakörnyezetében alapelvárás, hogy a felhasználók bármely eszközről bármely alkalmazásban dolgozhassanak, függetlenül attól, hogy honnét és milyen hálózaton keresztül jelentkeznek be. Az egységes végpontkezelő (UEM) megoldások pontosan erre, a digitális munkahely felügyeletére és védelmére szolgálnak. A ManageEngine Desktop Central segítségével a vállalatok minden eszközön és alkalmazáson keresztül megbízható hozzáférést adhatnak az üzleti adatokhoz - anélkül, hogy a szabályozottság a felhasználói élmény rovására menne.

- A COVID-19 körülményei között távmunkára váltó szervezetek számára az UEM létszükséggé vált, azonban a nagyobb megbízhatóság és biztonság, amelyet a vállalatok az egységes végpontkezeléssel érhetnek el, a járványhelyzet után is nélkülözhetetlen lesz - mondta Molnár Tamás, az MWT Solutions üzletfejlesztési menedzsere. - A ManageEngine Desktop Central a laptopoktól kezdve az asztali munkaállomásokon át az okostelefonokig és tabletekig minden eszközt egységesen kezel, és a felügyeleti folyamatok automatizálásával rendkívüli módon megkönnyíti, gyorsítja és következetessé teszi az IT menedzsment feladatinak ellátását. Erre hívtuk fel a figyelmet UEM Akadémiánk márciusi előadásaiban is.

Molnár Tamás, üzletfejlesztési menedzser, MWT Solutions

UEM megoldásokról készített elemzésében (2020 Magic Quadrant for Unified Endpoint Management) a Gartner például azt jósolja, hogy a bonyolultság csökkentése érdekében 2024-re a szervezetek több mint fele egyetlen menedzsmentfelületen vonja majd össze a végpontkezelés és -védelem feladatait. Minthogy arányuk tavaly még az 5 százalékot sem érte el, ez robbanásszerű UEM-növekedést vetít előre.

ManageEngine - új, de nagy játékos a hazai piacon

Jóllehet a ManageEngine IT menedzsment megoldások disztribúcióját az MWT Solutions tavaly novemberben indította a magyar piacon, a kaliforniai Zoho Corporation megoldásai már bizonyítottak a nemzetközi porondon, azokat többek között az IDC is a piacvezetők közé sorolja legutóbbi, 2019-2020-as elemzéseiben (MarketScape for UEM, EMM és Worldwide Enterprise Mobility Management Software for SMB).

- A modulokból felépülő ManageEngine segítségével a vállalati informatikusok hatékonyabban végezhetik felügyeleti munkájukat, és olyan környezetet alakíthatnak ki, amelyben a végfelhasználók önkiszolgáló módon is elláthatják a feladatok egy részét, tehermentesítve az IT osztályt - mondta Eisler András, az MWT Solutions üzletfejlesztési menedzsere. - A modulok szervesen illeszkednek egymáshoz, a ManageEngine funkcionalitása így igény szerint rendkívül könnyen bővíthető, ugyanakkor más, harmadik féltől származó felügyeleti megoldásokkal is összekapcsolható.

Minden felügyeleti problémára ad egy alapmegoldást a ManageEngine - a végpontkezelésé a Desktop Central, amely az IDC méltatása szerint az összes UEM-funkciót tartalmazza, beleértve az eszközkövetést, a felügyeletet és a konfigurálást, valamint a biztonsági és alkalmazáselérési házirendek bevezetését is, nem beszélve a vállalatok számára egyre nagyobb terhet jelentő auditok megkönnyítésének lehetőségéről.

Eisler András, üzletfejlesztési menedzser, MWT Solutions

- A Desktop Central az eszközök teljes életciklusának kezelését támogatja Windows, macOS, Chrome OS és Linux, valamint Android és iOS operációs rendszereken - mondta Eisler András. - A rendszergazdák szoftverképeket készíthetnek az új eszközök gyors telepítéséhez, és házirend alapján szabályozhatják használatukat különböző helyzetekben. Előírhatják például, hogy a gyár területére lépő felhasználók mobil eszközei automatikusan csatlakozzanak a wifi-re, de a kamerát, USB portot ne tudják használni. A ManageEngine UEM megoldása a telepített alkalmazások frissítéseit, javítócsomagjait is automatikusan keresi és telepíti, az ad hoc felhasználói problémák gyors megoldásához pedig a munkamenetek távoli átvételére is lehetőséget ad.

Számos sablonnal könnyíti meg a felügyelet kialakítását a Desktop Central. Ha a vállalat az alapul szolgáló házirendeket előkészítette, akkor az UEM megoldás 40 munkaóra alatt bevezethető. Mindez óriási mértékben növeli az üzemeltetés hatékonyságát és csökkenti az IT infrastruktúra költségeit. A ManageEngine szerint egy 10 ezer eszközt használó és 50 technikust alkalmazó nagyvállalat a Desktop Central segítségével 70 százalékos megtakarítást érhet el az üzemeltetés terén.

Desktop Central: próbálja ki ingyen az MWT Solutions supportjával

Az első verzió tizenhárom évvel ezelőtti bejelentése óta világszerte több mint 12 ezer szervezet vezette be a Densktop Centralt, közöttük a Fortunbe 100-as listán szereplő, legnagyobb vállalatok 90 százaléka. A ManageEngine ma 185 országban több mint 65 ezer IT szakember munkáját segíti 8 milliónál több végpont menedzselésében.

- Közép- és kisvállalatok ugyanolyan sikerrel vezethetik be a Desktop Centralt, mint a nagyvállalatok - mondta Molnár Tamás -, helyben és a felhőben egyaránt. A ManageEngine UEM megoldását emellett Managed Service Provider modellben is elérhetik az IT üzemeltetéssel foglalkozó szolgáltatók. Egyik rendezvényünkön beszéltem például olyan cég képviselőivel, amely 20 fős ugyan, de minden alkalmazottjának iPhone-t ad, és azokat globálisan menedzseli. Az Apple saját szoftverével ez nehézségekbe ütközött, ezért a ManageEngine ingyenes változatával oldották meg a problémát. Bizonyos funkciók ugyanis meghatározott licencszám alatt időkorlát nélkül ingyenesen használhatók, a tűzfalelemző szoftverek például egy tűzfalra ingyenesek.

Emellett az IT menedzsment modulok 30 napos ingyenes demó verziói is letölthetők a ManageEngine weboldaláról, de az MWT Solutions olyan ingyenes próbalicenceket is kínál, amelyekhez támogatást is ad.

Ha szeretné visszanézni az MWT Solutions UEM Akadémia webinárjait, akkor látogasson el erre a YouTube-csatornára >>>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.