Hirdetés
. Hirdetés

IBM adattárházzal növeli analitikai teljesítményét az MVM

|

Hibrid felhős és AI-alapú megoldásokkal, kibővített ügyfélmérnöki központokkal és felkészült partnerekkel gyorsítja a vállalatok digitális átalakulását térségünkben az IBM.

Hirdetés

Magyarországot az MVM Démász adattárház-modernizációs projektje képviselte a szállító virtuális kerekasztal-beszélgetésén, amely a közép-kelet-európai régió legújabb digitalizációs fejlesztéseibe adott bepillantást.

Az IBM a hibrid felhőre és a mesterséges intelligenciára (AI), a digitális transzformáció két fő hajtóerejére hegyezte ki stratégiáját, ezért megfelelő kompetenciákkal, képességekkel és programokkal fejleszti partnerhálózatát, amely kulcsszerepet kap a megoldások és alkalmazások szállításában - mondta Igor Pravica, a vállalat regionális igazgatója és technológiai vezetője az online eseményen.

Hirdetés

Közép-kelet-európai ügyfélmérnöki csapatait is ennek jegyében bővítette a szállító idén januárban. A Prágában és Varsóban működő IBM Client Engineering központokban a partnerek és az ügyfelek tervezői, fejlesztői, mérnökei, adatkutatói, biztonsági és más szakemberei az IBM szakértőivel távolról is együtt dolgozhatnak projektjeiken, és a közös innováció eredményeként rendkívül gyorsan - általában 6-8 hét leforgása alatt - megoldhatják az üzlet kritikus problémáit.

Az ügyfélmérnöki központok például a járványhelyzetben is hathatósan segítették a vállalatokat a kihívások gyors megválaszolásában. Az IBM Client Engineering a 2020-ban jegyezett, közel háromszáz megkereséshez képest tavaly már több mint 2500 digitális innovációs projekt megvalósítását gyorsította.

Az MVM Démásznál a szállító két hazai partnere, az Inter-Computer és a Barré Technologies vezette be az IBM Data Warehouse megoldását, amely a döntéshozást támogató analitikai környezet központi elemeként az AI-képességek használatához szükséges technológiai feltételeket is megteremti. Az MVM Csoporthoz tartozó áramszolgáltató az integrált rendszeren, készülékként (appliance) működő megoldással sok különböző adatforrásból egyetlen adattárba vonja össze az adatokat, így azokat sokkal gyorsabban elemezheti. Nagy segítségére van ebben az IBM Data Model for Energy and Utilities iparági adatmodellje, amely kifejezetten az energiavállalatok és közművek kifinomult elemzéseit támogatja.

Kérdésünkre Prikk János, a Barré Technologies üzletfejlesztési vezetője elmondta, hogy az IBM Data Warehouse analitikai teljesítményével a hálózat energiaveszteségének csökkentését és a visszatermelő naperőművek menedzselését is megkönnyíti, így a továbbiakban a fenntarthatóság növelésében is segítheti az áramszolgáltatót.

A kerekasztal-beszélgetésen bemutatott, további projekteket az IBM bolgár, horvát, román, szerb és szlovén partnerei a pénzügyi szolgáltatások és az energetika területén valósították meg ügyfeleikkel. Az iparági szereplők kibervédelmét, eszközkezelését, üzleti folyamatait és tárolókörnyezetét átalakító digitalizációs fejlesztésekről Igor Pravica blogbejegyzésében olvashatnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.