Hirdetés
. Hirdetés

Így oldanák fel a chipgyártás tajvani koncentrációját

|

A TSMC és a Sony közös chipgyár nyitását fontolgatja Japánban a kormány segítségével.

Hirdetés

A tajvani TSMC és a japán Sony Group egy közös chipgyár építését fontolgatja Japánban, és a kormány kész a mintegy 800 milliárd jen (7,15 milliárd dollár) értékű beruházás egy részét kifizetni - jelentette a Nikkei.

A Japán déli részén, Kumamotóban található üzemben várhatóan autóipari félvezetőket, kamerák képérzékelőit és más, a globális chiphiány által sújtott termékekhez gyártanának félvezetőket. Az üzem valószínűleg 2024-ben kezdené meg működését - írta a jelentés.

A vezető japán autóalkatrész-gyártó, a Denso is részt kíván venni a projektben, például a helyszínen berendezéseket telepít. A Toyota Motor csoport tagja ugyanis stabil ellátásra törekszik az autóalkatrészekben használt chipekből.

A Sony és a TSMC és a Denso sem kommentálta a hírt. A TSMC, a világ legnagyobb szerződéses chipgyártója és az Apple Inc. fő beszállítója júliusban közölte, hogy felülvizsgálja a Japánban történő gyártás létrehozásának tervét.

Hirdetés

A céget aggasztja a chipgyártási kapacitás tajvani koncentrációja, amely a világ legfejlettebb chipjeinek többségét gyártja. Ráadásul Kína nem zárja ki az erő alkalmazását, hogy ellenőrzése alá vonja a demokratikus politikai rendszerben működő szigetet. A japán tisztviselők szintén aggódnak iparágaik ellátási láncának stabilitása miatt, mivel a globális chiphiány az autógyártókat a termelés csökkentésére kényszeríti.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.