Hirdetés
. Hirdetés

Intelligensebb infrastrukturális platformok: fejlett keresés, analitika és MI kell hozzá

|

Az infrastruktúra mint kód (infrastructure as code) használata a hálózati és adatközpont-architektúra meghatározására és telepítésére egyre elterjedtebbé válik. Bár kétségtelenül számos előnnyel jár, kihívásokat is jelenthet.

Hirdetés

A Pulumi egy olyan új eszközt dob piacra, amely felszabadítja az analitikát és a keresést a felhőinfrastruktúrában, természetes nyelvi kérésekből generálja az infrastruktúra kódként való használatát, és még újszerű, mesterséges intelligencia által vezérelt infrastruktúra-automatizálást is lehetővé tesz.

A Pulumi Insights segítségével a mérnökök több mint 100 felhőben bármilyen kérdést feltehetnek az infrastruktúrájukkal kapcsolatban, akár strukturált keresőkérdések, akár természetes nyelvi súgók segítségével. A támogatottak közé tartoznak az olyan nyilvános felhők, mint az AWS, a Microsoft Azure és a Google Cloud; az olyan felhőalapú technológiák, mint a Kubernetes, a Helm és a VMWare; valamint az olyan SaaS-infrastruktúrák, mint a Snowflake, a Cloudflare és a MongoDB.

A keresés segít a mérnököknek abban, hogy számos felhőben és környezetben megtalálják az erőforrásokat, valamint kifinomult lekérdezések futtatásában, például a címkézetlen vagy drága erőforrások felkutatásában az egész szervezetben. A keresés projekt és környezet szerinti bontásban is képes kiemelni a leggyakrabban használt felhőket és erőforrásokat, így a csapatok gyorsan többet tudhatnak meg az általuk kezelt infrastruktúráról.

Hirdetés

Vannak out-of-the-box műszerfalak és elemzések, amelyek lehetővé teszik a mérnökök számára, hogy gazdag betekintést nyerjenek saját szervezetük felhőinfrastruktúrájába. Az Insights a Pulumi infrastruktúra mint kód technológiájára épül, amely bármilyen programozási nyelvet támogat, és bármely felhőben lévő infrastruktúra összefüggő grafikonját biztosítja.

"Ez egy újabb 'lépcsőfok-funkciót' jelent az infrastruktúra termelékenységének növelésében. A felhő-infrastruktúra kihasználása az innováció, az intelligencia és az üzleti hatás érdekében még soha nem volt ilyen egyszerű. Ez egy fordulópont az infrastruktúra mint kód számára, és még nagyon sok minden vár ránk" - mondta Joe Duffy, a Pulumi alapítója és vezérigazgatója a BetaNews szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.