Hirdetés
. Hirdetés

Ipar 4.0 szakmai díjat nyert a BGE és a Bosch közös mesterséges intelligenciával támogatott okoslaborja

|

Az okoslabor lehetőséget biztosít, hogy a hallgatók konkrét ipari esettanulmányokon keresztül, komplex módon tudják fejleszteni hard és soft skilljeiket.

Hirdetés

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. és a Hatvani Önkormányzat közös, mesterséges intelligenciával támogatott okoslaborja nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) által alapított Ipar 4.0 szakmai díját. Az elismeréssel olyan szervezetet jutalmaznak, amely az ipar 4.0-hoz kapcsolódó, átfogó, a digitális átállást nagyban segítő oktatási, képzési programot valósít meg.

"A KIM által odaítélt díj komoly elismerés számunkra. Megerősít minket abban, hogy folytassuk szoros együttműködésünket a hazai gazdasági és vállalati szereplőkkel, hogy hallgatóink versenyképes tudással bíró szakemberekként helyezkedhessenek el a munkaerőpiacon" - mondta el a díjátadón Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

A múlt hónapban, Hatvanban átadott Smart Shop Floor Logisztikai Szimulációs Laborban Ipar 4.0-s technológiákkal - például mesterséges intelligenciával, digitális ikerrel, azaz a valós folyamatok virtuális, digitálisan nyomon követhető másával, és az okosgyártásnál használt technológiákkal - szemléltetik a gyártási és az anyagáramlási folyamatokat, kiemelten a nyomon követés, az adatgyűjtés és -kiértékelés, azaz az adatbányászat területén.

Hirdetés

Az okoslabor lehetőséget biztosít, hogy a hallgatók konkrét ipari esettanulmányokon keresztül, komplex módon tudják fejleszteni hard és soft skilljeiket, és hatásvizsgálatokat tudjanak végezni a komplett (digitális) gyártási folyamatokat illetően. A labor emellett kiváló környezetet kínál alap- és mesterképzések támogatására, a tudományos publikációkhoz szükséges alapkutatások elvégzésére, valamint hozzájárul a hallgatók digitális kompetenciáinak fejlesztéséhez.

"A BGE Külkereskedelmi Kara több évtizede erősen kötődik a hazai és a nemzetközi üzleti szektorhoz" - mondta Dr. Csekő Katalin dékán.

"Karunkon 2017 óta működtetett Robert Bosch Lean Menedzsment Vállalati Tanszék egyik legfontosabb célja, hogy az egyetem képzéseinek gyakorlati, lean menedzsment tudását erősítse. A tanszék zászlóshajója - a Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika és a Bosch Lean Menedzsment Vállalati Tanszék munkatársaival közösen megtervezett és megvalósított - a Smart Shop Floor Ipar 4.0 Logisztikai Labor Hatvanban, amely az országban szinte egyedülálló módon biztosít lehetőséget termelési és logisztikai folyamatok szimulálására tantermi kereteken belül."

A díjat a Kulturális és Innovációs Minisztérium "Kutatás és innováció a zöld átállás szolgálatában" című május 16-i konferenciáján adták át, amely az Ipar 4.0-t övező technológiákról és azok piacáról szólt.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.