Hirdetés
. Hirdetés

Képzés, Kutatás és Innováció – MI-alapú szoftverfejlesztő működik együtt az Óbudai Egyetemmel

|

Együttműködési megállapodás jött létre az Óbudai Egyetem és az Asura Technologies Zrt. között.

Hirdetés

A képzést és a kutatást, fejlesztést, valamint innovációt érintő együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és az Asura Technologies Zrt. A megállapodás keretében többek között ösztöndíjprogram, interaktív kiállítótér és tanulószoba valósul meg az egyetem falai között, hamarosan pedig egy MI-ről szóló ingyenes workshop is indul.

Az Óbudai Egyetem hallgatói létszámát tekintve Magyarország második legnagyobb műszaki egyeteme. Az egyetemnek kiemeltem fontos, hogy mind az oktatásban, mind a kutatásban olyan piaci partnerekkel fűzze szorosabbra a kapcsolatát, melyek meghatározzák a piac klímáját és az adott területen a legjobbak. A hallgatók számára hatalmas előnyt és elengedhetetlen tudást jelent, hogy már az oktatás közben vezető technológiákkal találkozhatnak.

Az Asura Technologies Zrt. egy olyan 6 éve alakult magyar alapítású és magyarországi székhelyű mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalat, melynek munkatársai közül többen is az Óbudai Egyetemen végeztek. A vállalat új generációs videóanalitikai rendszereket és rendszámfelismerő szoftvert fejleszt közlekedésbiztonsági, járműazonosítási és általános biztonságtechnikai alkalmazásokhoz. Dinamikusan fejlődik, lassan már 100 embert foglalkoztat és a világ számos pontján jelen van. Az ott dolgozó IT-szakemberek nemcsak napi szinten használják, hanem oktatják is az MI-t, így a téma hiteles szakértői és megszólalói. Nem véletlen, hogy a felsőoktatási intézmény most együttműködési megállapodást kötött a vállalattal, amelynek innovatív megoldásait az egyetemi képzésben is hasznosítani tudják.

A két fél eddig a STEM-program keretein belül működött együtt, az idei évtől azonban a kooperáció egy ösztöndíj programmal és egy középiskolai tanároknak szóló közös oktatási anyag kiépítésével is bővül. Az oktatási anyag célja, hogy a mesterséges intelligenciát valós közelségbe hozza a középiskolai oktatásban, ezáltal a jövő generációját felkészítse arra, hogy ez a technológia a mindennapok része és a fejlődés elengedhetetlen motorja. Az Asura Technologies bekapcsolódik továbbá az egyetemi beruházásban megvalósuló Tudományos és Innovációs Parkok szakmai programjainak kialakításába is.

Hirdetés

A megállapodás aláírásakor az Asura Technologies részéről, Kiss György-Máté, vezérigazgató, az Óbudai Egyetem részéről pedig Prof. Dr. Felde Imre ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettes volt jelen.

"Az Óbudai Egyetemnek több karán folyik olyan képzés, amiben a mesterséges intelligencia központi szerepet kap, most kimondottan a Neumann János Informatika Kar oktatásáról hadd ejtsek egy pár szót. Tehát amikor a mesterséges intelligencia, gépi tanulás, gépi intelligencia témakörről beszélgetünk, akkor nagyon fontos, hogy nem csupán az informatikai eszközöket mutassuk be, lásd szoftver elemeket, hanem azt is meg tudjuk mondani, hogy egyébként ez néhány lépés után olyan alkalmazás kidolgozásához és bevezetéséhez vezet, amivel ki lehet lépni a piacra. Nagyon jó, hogy nem csak nekünk kell ezt tanítanunk, hanem ezt a diákok meg is tapasztalhatják" - hangsúlyozta Prof. Dr. Felde Imre ipari és üzleti kapcsolatokért felelős rektorhelyettes.

"Az Asura Technologies Zrt. több szálon is kötődik az egyetemhez. A mostantól érvényes együttműködés során cégünk részt vesz az egyetem STEM programjaiban, valamint a STEM terem infrastrukturális és szoftveres támogatásában, workshopok szervezésében, közös képzési és ösztöndíj programok kidolgozásában és lebonyolításában. Azt gondolom, hogy egy nagyon gyümölcsöző, és mindenképpen meghatározó hosszútávú együttműködés veszi kezdetét a mai nappal" - jegyezte meg Kiss-György Máté, a cég vezérigazgatója.

Az Asura Technologies és az Óbudai Egyetem is azt reméli, hogy a partnerség fontos mérföldköve lesz egy hosszútávú társadalmi célú edukációs programsorozat megvalósításának.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.