Hirdetés
. Hirdetés

A Lockheed Martin rakétaelhárító kommunikációs rendszert tesztel

|

A Lockheed Martin hétfőn bejelentette, hogy sikeresen tesztelte a Next Generation Interceptor (NGI) kommunikációs rendszerét. A próba során a vállalat demonstrálta az elfogó kommunikációs rádiótechnológiájának működését nehéz, ellenséges környezetben.

Hirdetés

A Lockheed szerint az NGI-nek és komponenseinek képesnek kell lenniük arra, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények között, óriási sebességgel és nagy hatótávolságon belül adatokat osszanak meg és fogadjanak. Ez a képesség kulcsfontosságú a repülés közbeni helyzetfelismerés biztosításához, és ahhoz, hogy a rakétaelhárító elemei hatékonyan tudjanak reagálni az összetett fenyegetésekre.

"Az ilyen korai demonstrációk lehetővé teszik számunkra, hogy menet közben tanuljunk és kezeljük a kockázatokat. Ez a mérföldkő folytatja az NGI-csapat sikeres korai és gyakori tesztelését a digitális rendszertervezésünk kritikus technológiáinak tesztelésében" - mondta Sarah Reeves, az NGI programvezetője.

Hirdetés

A próba része volt a vállalat azon törekvésének, hogy a 2027-es átadás előtt gyorsan kiérlelje az NGI összes komponensét. Tavaly az amerikai rakétavédelmi ügynökség a Raytheon Technologies-t és a Lockheed Martint választotta ki egy új rakétaelhárító rendszer kifejlesztésére, amely a hadsereg földi, Alaszkában és Kaliforniában lévő rakétaelhárítóit váltaná fel.

A 17,7 milliárd dollárra becsült költségű NGI-nek képesnek kell lennie az olyan országokból, mint Észak-Korea és Irán, érkező nukleáris rakéták lelövésére. A hónap elején a Northrop 3,28 milliárd dolláros szerződést kapott az NGI saját változatának tervezésére, összeszerelésére, tesztelésére és bevetésére. A fegyverrendszernek fejlett radarokat, vezetési és irányítási rendszereket, űrszenzorokat és más elfogóeszközöket kell használnia az interkontinentális ballisztikus rakéták elleni védelem javítása érdekében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.