Hirdetés
. Hirdetés

Másfélszeresére gyorsítja a Threadripper CPU-kat egy új szoftver

|

A Dynamic Local Mode a terhelés mértéke alapján irányítja különböző magokhoz a windowsos feldolgozási szálakat. Az AMD egy játéknál 47 százalékos gyorsulást mért.

Hirdetés

Hirdetés

Aki olyan szerencsés, hogy az AMD csúcsszintű Ryzen Threadripper CPUs 2990WX (vagy a rövidesen megjelenő 2790WX) lapkák egyikét birtokolja, bizonyára örülni fog az AMD új szoftverének, amely még tovább gyorsítja a rendszer működését.

A Dynamic Local Mode-ot az AMD kifejezetten a Ryzen Threadripper teljesítmény-karakterisztikáját figyelembe véve fejlesztette ki. Az AMD masszív, 32 magos és 24 magos Threadripper CPU-i négy köteges struktúrát használnak, amelyek közül csak kettő rendelkezik saját memóriavezérlővel. Ez a felépítés bizonyos esetekben teljesítmény-veszteséget okoz, amit a Dynamic Local Mode most korrigál.

Ezt a módot Windows 10 háttérszolgáltatásként valósította meg az AMD. A szolgáltatás terhelés alapján rangsorolja a feldolgozási szálakat, és a lista élén lévőket automatikusan a közvetlen memória-hozzáféréssel rendelkező magokhoz irányítja.

Az AMD mérései azt mutatják, hogy a DLM bizonyos esetben akár 47 százalékos teljesítménynövekedést is előidézhet.

A cég szerint az új módot integrálni fogják a Ryzen Master október 29-én megjelenő kiadásába.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.