Hirdetés
. Hirdetés

Több fontos bejelentést tett a Microsoft, ami a Windows-ot is érinti

|

A Microsoft Teams offline megbeszélések létrehozását is lehetővé teszi, Redmondban közben a Windows frissítéseire is új szabályt vezetnek be.

Hirdetés

A Microsoft egy új funkción dolgozik a Teams felhasználói számára Windowson és Macen, hogy lehetővé tegye számukra az offline megbeszélések létrehozását az alkalmazás segítségével. Lehetőségük lesz naptáreseményeket létrehozni olyan dolgokhoz a személyes találkozókhoz, az ebédszünetekhez és más időponthoz kötött dolgokhoz.

A Microsoft nem magyarázta el részletesen, hogyan fog működni a funkció, de nagyon hasonló lehet ahhoz, ahogyan az Outlookban offline naptáreseményeket állíthatunk be. A dolgok jelenlegi állása szerint nem lehet offline találkozókat létrehozni közvetlenül a Teams naptárából. Amikor a Teamsben létrehozunk egy értekezletet, az egy értekezletkapcsolatot generál hozzá. Ezt a viselkedést a következő néhány hónapban valamikor meg lehet majd változtatni - értesült a Neowin.

A Microsoft leírása szerint a Teams-felhasználóknak ki kell majd kapcsolniuk az "online kapcsolót", amikor offline értekezletet hoznak létre az alkalmazásból. Ha pedig ezt megteszik, a Teams nem fog automatikusan online értekezlet linket generálni. Ezek az offline Teams-értekezletek nem fognak csevegőszálakhoz vagy más Teams online értekezletekhez kapcsolódni.

Hirdetés

A Microsoft 365 útiterv oldala szerint a szoftveróriás májusban tervezi bevezetni a Teams offline megbeszélés funkcióját. A kiadási ütemterv azonban csak előzetes, és nincs kőbe vésve, ha valami nem működik, a Microsoft elhalasztja a bevezetést. Emellett érdemes megemlíteni, hogy májusban a Microsoft egy másik új funkciót is ígért a Teamsbe, a 3x3-as rácsnézet támogatásának alapértelmezett beállítássá tételét a weben.

Windows frissítések új módon

Közben a Microsoft bejelentette a Windows opcionális frissítéseinek új irányelvét, továbbá közölték, hogy a Windows 10 mely verziói nem kapnak többé Windows Optional frissítéseket a jövő hónaptól.

A redmondi techóriás jelenleg minden hónap második keddjén adja ki a biztonsági frissítéseket. Ezek a biztonsági frissítések továbbra is minden hónap második keddjén érkeznek majd, de a Windows Optional frissítések áprilistól kezdve minden hónap negyedik hetében fognak érkezni.

Az elmúlt néhány hónapban a Microsoft az opcionális frissítéseket vagy a harmadik, vagy a negyedik héten tolta ki. A jövő hónaptól kezdve azonban a szoftveróriás nem ingadozik majd minden hónap harmadik és negyedik hete között az opcionális frissítések kiadásakor. Ezek a frissítések minden hónap negyedik hetében érkeznek majd.

Az opcionális frissítések a következő havi biztonsági frissítés kiadásában érkező javításokat és új funkciókat tartalmaznak, bár ritkán. Most ezek a frissítések néhány héttel azelőtt érkeznek, hogy a Microsoft a biztonsági frissítéseket kiadná.

A Microsoft azt is bejelentette, hogy a Windows 10 20H2 és 21H2 verziók már nem kapják meg ezeket a nem biztonsági előzetes frissítéseket. Ezek a verziók azonban a jövőben is havonta kapnak majd biztonsági frissítéseket. Eközben a Windows 10 22H2-es verziója lesz az egyetlen jelölt, amely továbbra is minden hónap negyedik hetében kapja meg a választható frissítéseket. A Microsoft április második keddjén adja ki a biztonsági frissítéseket, míg az opcionális frissítés április negyedik hetében érkezik - írja az MS Poweuser.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.