Hirdetés
. Hirdetés

Végre valami, amiben nem vagyunk lemaradva Európától

|

Az elektronikus fizetés a kontinensen és hazánkban is népszerű az OTP kutatása szerint.

Hirdetés

Európában és Magyarországon is egyre népszerűbbek az elektronikus fizetési lehetőségek a vásárlók körében, az elektronikus fizetés népszerűsége az euróövezetben mindenhol nőtt 2019 és 2022 között - közölte az OTP Bank közleményében.

Az Európai Központi Bank adatait idézve ismertetik: a 19 euróövezeti országban átlagosan 34 százalékban bankkártyával, 59 százalékban pedig készpénzzel fizetnek az emberek. A leginkább preferált fizetési mód a megkérdezettek 55 százaléka szerint a bankkártya, míg a készpénzt valamivel több mint ötödük preferálja.

A forgalmi adatok alapján országonként jelentősek a különbségek az eurozónán belül: Finnországban (70 százalék) és Hollandiában (67 százalék) kerül elő leggyakrabban fizetésnél a bankkártya, míg Szlovéniában (73 százalék) és Máltán (77 százalék) a készpénz használata a legjellemzőbb.

Az eurózónában az elektronikus fizetés mellett az emberek legfőbb érve az volt, hogy nem kell sok készpénzt hordani maguknál. Ezt a megkérdezettek 62 százaléka válaszolta, míg a gyorsaságot és egyszerűséget a megkérdezettek közel 40 százaléka említette.

Az OTP Bank felmérése alapján Magyarországon tavaly ehhez nagyon hasonlóan vélekedtek a választ adók: 65 százalékuk számára fontos, hogy kevesebb készpénzt kelljen tárcájukban tartaniuk, a gyorsaság 55, a kényelem pedig 69 százalékuk szerint az elektronikus fizetés mellett szóló fontos érv.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.