Hirdetés
. Hirdetés

Wimbledon, ahogy az IBM MI szemével láthatjuk

|

A wimbledoni füvespályás teniszvilágbajnokság szervezői és az IBM immár 33 éve működnek együtt a torna minél jobb lebonyolítása érdekében. Idén a Big Blue technológiai megoldásai szintet lépnek.

Hirdetés

Wimbledonban ismét összegyűltek a világ legjobb teniszezői, hogy összemérjék erejüket a világ leginkább áhított trófeájáért. Ezen az sem változtat igazán, hogy az orosz és fehérorosz versenyzők háború miatti kitiltása miatt a nagy nemzetközi tenisszervezetek (ATP, WTA) idén nem osztanak ranglistapontokat. Ez persze más vétlen versenyzőket sújt, de ezt a helyzetet érdeksérelem nélkül már nyilvánvalóan nem lehetne megoldani. Talán csak akkor, ha Oroszország azonnali hatállyal beszüntetné ukrajnai agresszióját.

A rangos sportverseny, amelyet a londoni All England Lawn Tennis Clubban (AELTC) rendeznek, június 27-én, hétfőn kezdődik és július 10-ig, vasárnapig tart. A szervezők ismét az IBM-mel kötöttek partnerséget a torna hivatalos mobilalkalmazása (iOS és Android) és honlapja üzemeltetésére, amelynek célja, hogy a teniszrajongók mindig naprakészek legyenek az eseményekkel kapcsolatban - írja a digital Trends.

Hirdetés

A szoftver az IBM Cloud és hibrid felhőtechnológiákon futó MI segítségével működik. Az idei év újdonsága a "Win Factors", amely a rajongóknak nagyobb betekintést nyújt a játékosok teljesítményét befolyásoló elemekre. Olyan fontos információk tudhatók meg, mint a pálya borításának jellemzői, az ATP/WTA ranglistán elfoglalt helyezések, az egymással szembeni korábbi eredmények, a megnyert mérkőzések aránya, a közelmúltbeli teljesítmény, az éves sikerek, de még és a média szakértőiről is elérhetők információk.

Egy másik új funkció a "Have Your Say", egy interaktív előrejelző eszköz, amely lehetővé teszi a rajongók számára, hogy regisztrálják saját előrejelzéseiket a mérkőzések kimenetelére vonatkozóan, majd összehasonlítsák elemzésüket más rajongók összesített előrejelzéseivel és az IBM MI-alapú Likelihood to Win (a győzelem valószínűsége) előrejelzésével.

"A teniszrajongók különféle módokon fogyasztanak tartalmakat. Vannak, akiket a mély statisztikák érdekelnek, de mások inkább a videós vagy közösségi tartalmak iránt érdeklődnek. Tehát több ütős elemet akartunk kitalálni" - mondta Kevin Farrar, az IBM UK és Írország sportpartneri vezetője a SportsproMedia portálnak.

Ez az újabb betekintési réteg lehetővé teszi a rajongóknak, hogy más mesterséges intelligencia által vezérelt funkciókkal is kommunikáljanak, például a hozzáférjenek a hatékonysági rangsorokhoz és a mérkőzések előrejelzéseihez. Így megtalálhatják új kedvenc játékosaikat, és évente visszatérhetnek a versenyre az összehasonlításokkal, még akkor is, ha olyan ikonok, mint Roger Federer, már visszavonultak.

"Arra biztatjuk a fogyasztókat, hogy egy teljesen új játékoskeret rajongóivá váljanak azáltal, hogy útmutatást adtunk nekik a várható teljesítményükről, és arra ösztönöztük őket, hogy jósolják meg az eredményeket. Így e játékosokra fókuszáló személyre szabott kiemeléseket tudunk adni nekik e-mailben, a webhelyen, vagy bárhol is akarják megkapni ezt a tartalmat" - magyarázott el Alexandra Willis, az AELTC kommunikációs és marketing igazgatója egy másik új mesterséges intelligencia funkciót.

"Gyakran beszélünk arról, hogy az innováció szerepe a wimbledoni hagyományok megőrzése és annak szavatolása, hogy a jövőben is relevánsak maradjanak. Nem arról van szó, hogy a hagyományt és az innovációt konfliktusba állítanánk egymással. Valójában arról van szó, hogy partnerségben dolgozzanak együtt" - tette hozzá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.