Hirdetés
. Hirdetés

Zalaegerszeg high-tech mivoltát újabb hadiipari és járműipari fejlesztések erősítik

|

Tízmilliárdos nagyságrendű fejlesztések zárulnak Zalaegerszegen 2023-ban.

Hirdetés

Zalaegerszegen csaknem 14 milliárd forint összértékű beruházások fejeződnek be idén és mintegy 7 milliárd forintból indulnak újabb fejlesztések. A vármegyeszékhelyen ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón kiemelték a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán és annak környezetében folyó újabb beruházásokat.

A tervek szerint a Magyar falu program támogatási programját is szeretnék továbbvinni azzal a céllal, hogy tíz év alatt minden faluban újuljanak meg az utak, járdák és a közintézmények.

Mint elhangzott, a koronavírus és a szomszédban dúló háború ellenére is idén nagy előrelépések várhatók a digitalizáció területén, így teljesen elektronikus lesz például a földforgalmi szolgáltatás, ami segíti a gazdaság fejlődését, lerövidíti és bürokráciamentessé teszi az ügyintézést. A kormányablakokban a mesterséges intelligencia alkalmazásával lerövidítik és papírmentessé teszik az államigazgatási szolgáltatásokat.

Hirdetés

Az eseményen Palkovics László, a ZalaZONE-t is működtető Széchenyi István Egyetemért Alapítvány elnöke, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy Zalaegerszeg északi ipari parkjában idén elindul a Rheinmetall harcjárműgyárában a termelés. Elkészül a Bosch járműipari kutató-fejlesztő központja, és újabb beruházások indulnak a tesztpályán is. Jelezte továbbá, hogy Zalaegerszeg high-tech mivoltát újabb hadiipari és járműipari fejlesztések erősítik majd. Tervezik azt is, hogy egy megújuló energiaforrások hasznosítására épülő erőművet építenének, ami nemcsak a tesztpályát és a környező ipari parkot, de részben a zalai vármegyeszékhelyet is ellátná energiával.

Mint kiderült, hamarosan átadják a Magyar Posta új logisztikai központját, többmilliárd forintos beruházással, 90 munkahelyet teremtve új üzemcsarnokot épít a Europtec Kft. Mintegy 150 új álláshelyet teremt a callcentereket működtető Binax CC Kft. is ebben az esztendőben.

A városban hazai és európai uniós forrásból összesen 13,8 milliárd forint értékű beruházások zajlanak jelenleg, többek között a városi intézmények energetikai korszerűsítése. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz forrásaiból további mintegy 7 milliárd forint értékű fejlesztések indulnak az év során, amelyek révén sokkal energiahatékonyabban, takarékosabban működő intézményrendszert tud fenntartani a város.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.