Hirdetés
. Hirdetés

1 Gbps-os mobilnet

|

Közös tesztjében a Verizon, az Ericsson és a Qualcomm túllépte a gigabites sebességhatárt. A három vállalat egy Ericsson laborteszt során elsőként ért el kereskedelmi telefonchip és hálózati infrastruktúrával az 1,07 Gbps (gigabit/másodperc) letöltési sebességet a Qualcomm Snapdragon X20 LTE modemjével.

Hirdetés

Az 1,07 Gbps mérföldkő elérése az Ericsson legutóbbi, Licenccel segített hozzáférést (LAA) támogató Gigabit LTE technológiával kapcsolatos bejelentésére épít. A teszt egyben a spektrumhatékonyság új szintjét is jelenti a kereskedelmi hálózatok és eszközök terén, hiszen az 1,07 Gbps sebességet mindössze három 20 MHz-es FDD spektrumú vivővel érték el, ami a spektrumhatékonyság új szintjét képviseli a kereskedelmi hálózatok és eszközök esetében. Az eredmények nyomán széles körben biztosíthatóvá válik a gigabites felhasználói élmény, és új vezeték nélküli fejlesztések kerülnek karnyújtásnyi távolságba.

Teszt során a 1,07 Gbps sebességet 12 egyidejű LTE streammel érték el: ezzel a megoldással akár 20 százalékos adatátviteli csúcssebesség és kapacitás növekedés is elérhető az átlagos átviteli sebességek egyidejű javulása mellett. Ezeknek a sebességeknek az elérése az Ericsson rádiórendszerének és LTE szoftverének, valamint a Snapdragon X20 LTE modemen alapuló mobil teszteszköznek köszönhető.

 

A laboratóriumban az 1,07 Gbps sebességeket kizárólag engedélyezett frekvenciasáv kombinációk használatával érték el az alábbi konfigurációban:

  • 12 LTE stream, 3 FDD sáv aggregációjával
  • Vivőnként 4x4 MIMO (multiple in, multiple out), amely több antennát használ a bázisállomáson és a mobilkészüléken az adatsebességek optimalizálásához
  • 256 QAM vivőnként, ami lehetővé teszi, hogy a hálózat és a mobileszközök nagyobb mennyiségű információt cseréljenek, több adatbitet továbbítsanak az egyes adások során, és így jelentős mértékben gyorsuljon az adatátviteli sebesség

Fredrik Jejdling, az Ericsson üzleti hálózatok üzletág vezetője elmondta: "Az Ericsson az ágazat többi szereplőjével együtt azon dolgozik, hogy a végfelhasználói élmény egyre jobb legyen. Ehhez járulnak hozzá a nagyobb spektrumhatékonyság mellett megvalósuló új LTE funkciók és fejlesztések is. Az 1,07 Gbps sebesség elérése óriási lépés az 5G felé vezető úton."  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.