Hirdetés
. Hirdetés

1000-szeres teljesítményt kínálnak az Intel új SSD-i

|

Az Optane sorozatú SSD-k, más néven a 3D XPointok a Mansion Beach platform alatt jelennek meg.

Hirdetés

Kiszivárgott az Intel korszakalkotó adattárolási fejlesztése, a 3D XPoint memória - amely az Optane márkanév alatt fog kijönni - megjelenésének menetrendje: a tajvani technológiai hírportál, a benchlife.info közzétette egy prezentációnak a diáit, amely arról számol be, hogy a termékvonal még az év vége előtt megjelenik a Kaby Lake processzorokkal egy időben.

Az Intel és a Micron egy évvel ezelőtt jelentette be az Optane memóriát. A két vállalat azt állította, hogy az új típusú memória akár 1000-szer is gyorsabb lehet a NAND flash memóriáknál és 1000-szer tartósabb is azoknál. Az utóbbi azt jelenti, hogy az új eszközök 1 millió törlési-írási ciklust bírnak, vagyis gyakorlatilag örökké tartanak.

Továbbá az Optane-nél akár tízszer nagyobb adatsűrűség érhető el, mint NAND flasheknél, ami lehetővé teszi több mint 1 terabájtnyi adat tárolását egy mindössze másfél milliméteres vastagságú M.2 kártyán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.