Hirdetés
. Hirdetés

13 startuppal indul a régiós akcelerátor program

|

Négy hónapos keresés után, a PwC kiválasztott a régióból 13 FinTech startupot, hogy felgyorsítsák a fejlődésüket a Startup Collider program keretében. A Startup Collider kezdeményezés célja, hogy a közép- és kelet-európai startupokat népszerűsítse, elsődlegesen olyanokra koncentrálva, melyek megoldásokkal rendelkeznek a pénzügyi szolgáltató szektor számára.

Hirdetés

A FinTech belülről formálja át a pénzügyi szolgáltató iparágat - a dinamikus szegmens a pénzügyi szolgáltató- és technológiai szektorok metszéspontjában helyezkedik el, ahol a technológiai fókuszú startupok és az új piaci belépők megújítják a jelenleg a pénzügyi szolgáltató iparág által biztosított termékeket és szolgáltatásokat. A PwC tanulmánya szerint (Blurred lines: How FinTech is shaping Financial Services), a FinTech startupok finanszírozása több mint kétszeresére nőtt 2015-ben, elérve a 12,2 milliárd dollárt. A hagyományos pénzügyi szolgáltató vállalatok több mint 20%-a számára kockázatot jelentenek majd a FinTech szervezetek, az innovatív megoldások megjelenése azonban lehetőséget is ad az inkumbenseknek, hogy szélesítsék a szolgáltatási portfóliójukat.

A fentieket szem előtt tartva hirdette meg a PwC a régióban a Startup Collider akcelerátor programját. Négy hónapos startup "felderítő túra" után állt össze, hogy mely 13 startup kerül be a programba.

A PwC a startupok számára közösségi munkavégzésre alkalmas tereket és szállást biztosít, valamint magasan képzett mentorokat és gyorsabb piacra jutási lehetőséget.

"A PwC Startup Collider jelentős segítséget nyújt az európai startupok számára és támogatja az innovációt a közép- és kelet-európai régióban. Programunk a lehetőségek széles választékát kínálja: a startupok egyes megoldásait beágyazzuk a PwC szolgáltatásaiba, míg mások olyan pozícióba kerülnek majd, ahol új vevőket és partnereket szerezhetnek a PwC globális hálózatának köszönhetően" - mondja Osztovits Ádám, a PwC Magyarország tanácsadási üzletágának vezető cégtársa.

A Startup Collider első szakasza olyan startupokra fog fókuszálni, amelyek megoldásokkal rendelkeznek a pénzügyi szolgáltató szektor számára. A startupok érettségi szintje alapján két programfolyamat egyikében fognak részt venni.  Az első ilyen a "Startup Bootcamp", ahol nyolc startup - Xchanger, Cognitum, Claims Control, Blueopes, Talk Bank, finAPI, Autenti and Jumbster - kap lehetőséget - ezek a szervezetek már rendelkeznek olyan életképes termékekkel, hogy részt vehessenek egy három hónapos továbbképző táborban. A második a "Fast Track", az ebben lévő öt startup - Noa Tech, Cyber Productivity, Dotmetrics, Transparent Data and Coinfirm - magasabb érettségi szinten van már, a program segítségével pedig kibővíthetik a kapcsolati hálójukat a PwC támogatásával.

A Collider programba egy magyar csapat is bekerült: a Blueopes egy automatizált portfóliókezelő platformot kínál, egyéni preferenciák alapján. Vagyonkezelési robo-advisor megoldásuk társadalom- ás környezettudatos befektetési lehetőségeket ("SRI") ajánl a felhasználóknak.

"Azért kezdeményeztük a Startup Collider programot, hogy elősegítsük a vállalkozások határokon átívelő összekötését a startupok és befektetők közösségével, valamint a módszereink és globális hálózatunk támogatásával felgyorsítsuk a "go-to-market" stratégiájukat" - teszi hozzá Bognár Dániel a PwC Magyarország tanácsadója.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.