Hirdetés
. Hirdetés

140 milliót is adhatnak egy legendás Apple-1 gépért

|

Az eredetileg 667 dollárba kerülő, 1976-ban gyártott számítógép működőképes állapotban várja új tulajdonosát.

Hirdetés

A Bonhams aukciós ház egy ősrégi Apple-1 személyi számítógépet bocsát árverésre szeptemberben, amely várhatóan 300-500 ezer dollár körüli áron fog elkelni. A cégnek már vannak tapasztalatai a múzeumi darabnak tekinthető Apple-1 számítógépek eladása terén: tavaly 905 ezer dollár ütötte egy szerencsés Apple-1-tulajdonos markát az adók és jutalékok levonása után, és ez az összeg azóta is rekordnak számít.

Hirdetés

Az árverésre bocsátott Apple-1 nem más, mint egy áramköri panel billentyűzet, monitor és tápegység nélkül, amelyet személyesen Steve Wozniak, az Apple társalapítója készített 1976-ban, és egyike lehet az első 50-es szériában legyártott gépeknek a hátoldalán lévő azonosító címke alapján. Eredetileg 666,66 dollárba - 2015-ös áron 2800 dollárba - került. A számítógép kiváló állapotban van, működőképes, csupán egyszer vagy kétszer használták.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.