Hirdetés
. Hirdetés

20 millió dollár és a legkorszerűbb tervezőeszközök

|

Az ország és saját piaci versenyképességünk egyaránt megköveteli, hogy fiatalkorunkat ne valamilyen szerényebb minőségű oktatási intézményben pazaroljuk el. Ez a BME-n és a Mentor Graphicson már nem fog múlni.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban több alkalommal számoltunk be arról, hogy a piac egyik jelentős vállalata szerződést kötött valamelyik oktatási intézménnyel vagy támogatja azt. Mindez azért van, mert a piaci szereplők is felismerték, hogy csak akkor kaphatnak megfelelő munkaerő utánpótlást, ha olyan oktatási intézmények jönnek létre, ahol a tananyag a legfrissebb trendeknek megfelelő, naprakész ismereteket tartalmazza. Az oktatási rendszer ennek az elvárásnak önmagában nem képes megfelelni, a piac támogatására van szüksége. A célra a szervezetek komoly összegeket fordítanak.

A napokban is érkezett hasonló bejelentés:
A Mentor Graphics új, a cég által szponzorált elektronikai tervező laboratóriumot nyitott meg a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Villamosmérnöki Karának Elektronikus Eszközök Tanszékén. A vállalat több mint 20 millió dollár értékű elektronikai tervező (EDA) szoftverekkel, illetve műszaki támogatással járult hozzá ahhoz, hogy a BME-n tanuló hallgatók a legfejlettebb tervező metodológiák területén szerezzenek mélyen alapozott szaktudást.

Minden év szeptemberében 4000-nél is több hallgató kezdi meg tanulmányait a BME-n, ahol Magyarország legmagasabb színvonalú elektronikai rendszertervező képzése folyik. - A Mentor Graphics támogatása új perspektívákat nyitott számunkra az integrált áramkörök tervezésének oktatása területén - mondta Rencz Márta professzorasszony, a BME Elektronikus Eszközök Tanszékének tanszékvezetője. - Megfelelően felkészített szakembereket képzünk az egyre inkább növekvő magyar elektronikai piac számára. Hallgatóinknak megtanítjuk a legkorszerűbb tervezőeszközök használatára.

A Mentor Graphics Higher Education Programjának (HEP) pártfogásával a BME laborja a tervek szerint az egész régió legkiválóbb mérnökeinek központjává válik. A szoftver-felajánláson túl a Mentor Graphics műszaki támogatást, oktatási anyagokat és ösztöndíjprogramot nyújt a BME-nek, amelyekkel korszerű analóg és vegyesjelű IC-tervező oktató- és kutató programokat indít el szeptembertől az egyetem. A Mentor Graphics átvállalja továbbá a kurzusok megtartásának és fejlesztésének kiadásait is, valamint hozzájárul a két labor eszközállományának fenntartási költségeihez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.