Hirdetés
. Hirdetés

2016-ra már 7 millió Ultra HD-s tévét jósolnak

|

Az Ultra HD-s televíziók egyelőre drágák és ritkák, ez azonban változhat.

Hirdetés

Az idei CES az Ultra HD-s felbontásról, valamint az ezt kihasználó televíziókról és kijelzőkről szólt. Természetesen ezek az eszközök sem maradhattak ki az idei év eladásokkal kapcsolatos jóslataiból, amelyek ezúttal a Digitimes Research-től származnak. 

Az elemzők megerősítették az eddigi vélekedéseket, amelyek szerint a piac fokozatosan növekszik majd a következő években, azonban komolyabb eredményeket és méretet csak több év múltán tud majd felmutatni. 2013-at illetően a szakértők körülbelül 500 000 ilyen készülék eladását várják.

2016-ra ez a szám már jelentősen emelkedhet, ugyanis a várakozások szerint akkor már 7 millió Ultra HD-s televízió talál gazdára. Ez még mindig elmarad a normál kijelzőktől, azonban igen magas ahhoz képest, hogy tulajdonképpen egy luxuskategóriás felbontásról és képminőségről van szó. Jelenleg a gyártók 50 és 110 hüvelykes méretek között készítenek UHD-s tévéket. Ezek sikeréhez már csak a 4K-s tévétartalmak hiányoznak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.