Hirdetés
. Hirdetés

23 milliárdot hozott Indiának az outsorcing

|

India szoftver és informatikai szolgáltatás exportja 23,6 milliárd dollár bevételt hozott az országnak a március 31-én zárult elszámolási évben.

Hirdetés

A Delhi-ben lévő National Association of Software Companies (Nasscom) jelentése szerint a szoftverek és az azokhoz közvetlenül kapcsolódó szolgáltatások exportja 13,3 milliárd dollárt tett ki az említet időszakban, ez 33 százalékos növekedés az előző évhez viszonyítva. Az egyéb informatikai szolgáltatásexport (ide tartoznak többek között a call centerek) értéke 6,2 milliárd volt, ami 37 százalékos növekedés szintén az előző évhez képest. A termékexport és a mérnöki szolgáltatások exportja összesen 4 milliárd dollárra rúgott. A forgalom fellendülése kedvezően hatott a belső keresletre is, a belső piacon való szoftver- és szolgáltatásértékesítés a jelentés szerint 25 százalékkal emelkedve elérte a 6 milliárd dollárt.

A szoftverek és az informatikai szolgáltatások szektorában 1,3 millió ember dolgozik, közülük is 930 ezer az export területen. Az ehhez kapcsolódó többi területet figyelembe véve a szegmens összesen 3 millió alkalmazott foglalkoztat.

A Nasscom szerint a következő, 2007. március 31-én záruló elszámolási év kilátásai is kedvezőek, az export értéke várhatóan 29-31 milliárd dollár között lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.