Hirdetés
. Hirdetés

2,7 milliárd dollárral zárta első negyedévét a Seagate

|

A merevlemez-gyártó 49 millió HDD-t értékesített 2011 első három hónapjában.

Hirdetés

A Seagate esetében április 1-én véget ért a gyártó idei első üzleti negyedéve. Az eredmények koránt sem rosszak, azonban nem is kiemelkedőek. A vállalat konkrét számokat is közölt, illetve kiderült, mennyit kapnak majd a részvényesek.

 

Az idei első negyedév 2,7 milliárd dolláros bevételt hozott a Seagate-nek. A gyártó összesen 49 millió merevlemezt szállított le az érintett időszak alatt. Az elért eredmények egy kicsivel a tervezett értékek fölött alakultak a Seagate esetében.

 

A bevételei mellett a Seagate azt is elárulta, hogy mennyi osztalék kifizetését tervezi. A részvényesek június 1-én részvényenként 0,18 dolláros összeggel számolhatnak. Ez az éves osztalékkifizetést tekintve 300 millió dollár, negyedéves szinten pedig 75 millió dollár. A Seagate kiemelte, hogy a negyedévenkénti osztalékfizetés a gyártó erős és kiegyensúlyozott helyzetének köszönhető.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.