Hirdetés
. Hirdetés

300 millió eurót biztosít az UniCredit a Samsung SDI beruházásához

|

Az UniCredit bejelentette: 300 millió eurós finanszírozási megállapodást kötött az elektromosjármű-akkumulátorok gyártása területén vezető Samsung SDI-vel magyarországi üzemének bővítésére.

Hirdetés

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. általános ügynökként és az UniCredit Bank AG hongkongi fióktelepével közösen eredeti hitelezőként biztosítja a projekt teljes finanszírozását a vállalat számára.

Hirdetés

A Samsung SDI 2016-ban kezdett egy elekromosjármű-akkumulátorokat előállító új gyár építésébe, melyet a tervek szerint 2018 és 2019 folyamán tovább bővít majd. A bővítésekkel együtt a Samsung SDI magyarországi beruházásának értéke eléri a 800 millió eurót, és a vállalat mintegy 1500 munkahelyet teremt az országban.

Az UniCredit mint a Samsung SDI Hungary fő banki partnere eddig összesen 495 millió eurót biztosított a projekthez: 195 millió eurót az induláshoz és további 300 milliót az akkumulátorüzem jelenlegi bővítéséhez.

A finanszírozás lezárásához kapcsolódóan Tóth Balázs, az UniCredit Bank Vállalati, befektetési banki és privátbanki divíziójának vezetője elmondta: "Nagyra becsüljük hosszú távú együttműködésünket a Samsung SDI-vel, és öröm számunkra, hogy egy ilyen nagyságrendű tranzakcióban is egyedüli partnerként szolgálhattuk ki ügyfelünket. Az UniCreditnél arra törekszünk, hogy rugalmas és versenyképes konstrukciókkal álljunk rendelkezésre kiemelt projektjeik megvalósításához az olyan vállalatok számára, mint amilyen a Samsung SDI."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.