Hirdetés
. Hirdetés

35 milliárd dollárt kínál a HP-ért a Xerox

|

A nyomtatógyártó szerint az egyesülés 1,5 milliárd dolláros bevételnövekedést eredményezne.

Hirdetés

Emelte a tétet a HP megvásárlását egyre jobban erőltető Xerox: két dollárral többet, 24 dollárt kínál a PC-gyártó részvényeiért, miután többször is elutasították az utóbbi hónapokban.

Hirdetés

A Xerox legújabb ajánlata egészen pontosan 18,4 dollárnyi készpénz és 0,149 Xerox részvény minden egyes HP részvényért, ami összességben 35 milliárd dollárra értékeli a HP-t. A bejelentés hatására a HP részvények árfolyama 3 százalékkal, a Xerox részvényeké pedig 1 százalékkal emelkedett.

Az amerikai nyomtatógyártó először 33,5 milliárd dolláros kombinált készpénz/részvény ajánlattal állt elő még tavaly novemberben, így próbálva megszerezni a nála több mint háromszor nagyobb HP-t. A HP igazgatótanácsa visszautasította az ajánlatot, mert szerintük az jelentősen alulértékeli a vállalatot.

Elemzők szerint a legújabb felvásárlási ajánlat még nagyobb nyomást helyez a Xeroxra, hogy csökkentse a két vállalat költségeit. Múlt hónapban a Xerox úgy nyilatkozott, hogy 11 független jelöltet tervez beültetni a HP igazgatótanácsába, és 24 milliárd dollárt már bebiztosított az akvizíció finanszírozására. A vállalat reményei szerint a tervezett felvásárlás 1,5 milliárd dolláros bevételnövekedést fog összességében eredményezni a két cégnél.

Egyes amerikai tőzsdei szakértők úgy vélik, hogy az egyesülés mindkét vállalat esélyeit növelné a csökkenő nyomtatópiacon, míg mások szerint komoly kihívások várnának rájuk az integráció területén, mivel eltérő ajánlatokkal és árképzési modellekkel rendelkeznek. Bár sokan gondolják úgy, hogy a nyomtatópiac megérett a konszolidációra, erősen megkérdőjelezhető, hogy vajon a Xerox miért akarja megszerezni az egyik legnagyobb szereplőt a számítógép-piac lassulása közepette.

Decemberben a 4,2 százalékos HP- és 10,9 százalékos Xerox-részesedéssel rendelkező Carl Icahn nagybefektető arra ösztönözte az egyesülést támogató HP részvényeseket, hogy gyakoroljanak nyomást a PC-gyártó irányítóira.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.