Hirdetés
. Hirdetés

43,4 milliárd dollárra rúghat az ünnepi költekezés

|

Csak online költünk majd ennyit a novemberi és a decemberi hónapok alatt.

Hirdetés

Az online kereskedőknek idén karácsonykor jó oka lesz arra, hogy boldogok legyenek. Az interneten ajándékot vásároló emberek a ComScore becslései szerint idén novemberben és decemberben összesen 43,4 milliárd dollárt költenek majd el.

Mindez 17 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest, amely már eleve 15 százalékkal magasabb volt a 2010-ben, online vásárolt ajándékokra költött összegnél. Az összeg egyébiránt az elemzők várakozásait is túlszárnyalta, ugyanis a tervezettnél 4,1 százalékkal magasabb.

Az ünnepi szezon első 18 napja alatt az emberek 10,1 milliárd dollárt költöttek el, ami 2011-hez képest 16 százalékkal magasabb érték. Eddig a legjobb nap november 8. volt a kereskedőknek, ekkor 24 óra alatt 829 millió dollár folyt be a kasszákba. A ComScore szerint mindez jól mutatja, hogy az emberek egyre inkább az online vásárlásra térnek át, a fő vonzerőt pedig a hívogatóbb árak, a kényelem és a választás lehetősége jelentik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.