Hirdetés
. Hirdetés

58 milliós támogatást nyert a NETvisor

|

A NETvisor uniós támogatásból fejleszt infokommunikációs hálózatokhoz szolgáltatás-szemléletű üzemeltetést támogató rendszert.

Hirdetés

58 millió forint uniós támogatást nyert a NETvisor Zrt. a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 130 millió forintos összköltségvetést meghaladó fejlesztés során teljesen új szemléletű, az infokommunikációs hálózatok üzemeltetését támogató rendszer kerül kialakításra.

 

A NETvisor egyik fontos tevékenysége az innovatív infokommunikációs szolgáltatás felügyeleti termékek fejlesztése. Ezt a tevékenységet a kiemelkedő szakértelem, a modern szoftver-paradigmák követése és a minőség-orientált fejlesztési technológiák alkalmazása jellemzi.

A NETvisor fejlesztései olyan folyamatosan fejlődő termékekben öltöttek testet, amelyek komplex infokommunikációs rendszerek üzemeltetését támogatják. Ilyen az infokommunikációs hálózatok feltérképezését megvalósító IP Explorer, a műszaki nyilvántartásért felelős NETinv, az átfogó teljesítmény monitorozását végző PerformanceVisor és a szolgáltatás minőség menedzsmentet támogató SLA Suite. E termékeket már számos ügyfelénél használják sikeresen, van, amelyet a világ több mint 40 országában. Természetes fejlesztési lépés volt a NETvisor részéről, hogy - a mai kor követelményeinek megfelelően - ezek az üzemeltetés támogató eszközök egy műszerfal felületről elérhetők legyenek. Ez adja az alapját a projekt tárgyát képző szolgáltatás szemléletű üzemeltetés támogató rendszer kísérleti fejlesztésének.

A jelenleg is futó projekt célja az üzemeltetés-támogató rendszerek működésének egységesítése. Az egységesítés két szálon történik. Az egyik szálon a menedzselő rendszerek vizuális megjelenítését támogató Canvas vizualizációs keretrendszer fejlesztése kerül megvalósításra. Ez a megoldás összetett hálózatok struktúráját jeleníti meg. A másik szálon pedig egy egységes menedzsmentportál (más néven: műszerfal vagy angolul: dashboard) kerül kialakításra, amely jelentősen megkönnyíti a rendszerek felügyeletét. A két fejlesztés együttesen biztosítja az eddig különálló négy NETvisor termék felhasználói felületének integrációját, valamint a kialakított műszerfal lehetőséget biztosít más gyártók további üzemeltetés-támogató szoftver termékeinek integrációjára is.

A projekt megvalósításának eredményeként olyan szolgáltatás-szemléletű üzemeltetés támogató megoldás jön létre, amelynek bevezetésével a NETvisor ügyfelei olyan előnyökhöz juthatnak, melyeket az ő megrendelői, a szolgáltatások tényleges végfelhasználói is pozitív változásként érzékelhetnek. Csak néhány, a várható előnyök közül: a vállalatok vezetői tapasztalhatják, hogy az informatikai szolgáltatások minősége javul, a komplex infokommunikációs rendszereik üzemeltetési költsége csökken, az IT szolgáltatások teljesítése automatikusan mérhető és ellenőrizhető, az ügyfeleik elvándorlása csökken. A NETvisor a fejlesztéssel piaci pozíciójának további erősödését tűzte ki célul, és reméli, hogy új munkahelyeket teremthet.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.