Hirdetés
. Hirdetés

5G-re készen

|

A korábban telepített Ericsson Radio System termékek kompatibilisek lesznek az 5G New Radio technológiával.

Hirdetés

Az Ericsson bejelentette, hogy az Ericsson Radio System portfolióba tartozó, már telepített rádiórendszerei kompatibilisek lesznek az 5G New Radio (NR) technológiával. A kompatibilitást távoli szoftvertelepítéssel érik el.

Hirdetés

Ez több, mint 150 különböző rádióváltozatra vonatkozik az Ericsson rendszerében, amelyek összesen több mint 190 hálózatban működnek szerte a világon. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Ericsson Radio System rendszerében működő 2015-ös eszközök most már támogathatják az 5G NR-t. Ez a kompatibilitás az Ericsson Radio System-be tartozó mikrorádiókra és a meglévő Radio Dot System beltéri rendszerekre is vonatkozik. Röviden, az Ericsson Radio System termékek készen állnak az 5G NR-re.

A szolgáltatók 4G-t és 5G-t is üzemeltethetnek majd ugyanabban a sávban, ugyanazzal a rádióval és ugyanazzal az alapsávi egységgel. Lehetséges lesz megosztani a spektrumot a 4G és az 5G között egymás melletti vivőfrekvenciákkal ugyanabban a sávban, valamint az átfedő frekvenciákkal is, az úgynevezett "Dinamikus spektrummegosztás" funkcióval.

A legújabb Ericsson Mobility Report szerint a teljes globális mobiladat-forgalom várhatóan a nyolcszorosára nő az elkövetkező időszakban, míg az 5G-előfizetések száma várhatóan eléri majd az 1 milliárdot 2023 végéig. Ez növekvő igényeket támaszt a szolgáltatókkal szemben, hogy növeljék költséghatékonyságukat az 5G-re való átállással egyidőben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.