Hirdetés
. Hirdetés

79 százalékkal esett a Dell profitja

|

Miközben az alapító Michael Dell küzd a cég magánkézbe vételéért, a Dell újabb gyenge negyedévről volt kénytelen beszámolni.

Hirdetés

A korábban kiszivárgott információk után senkit sem lepett meg igazán, hogy a május 3-án lezárt pénzügyi negyedévben a vállalat profitja csak 130 millió dollár volt, ami a tavaly tavaszi 635 millió dollárhoz képest 79 százalékos visszaesés. A bevétel két százalékot esett, mindössze 14,07 milliárd dollár lett.

 

Az sem igazán meglepő, hogy a cég a hanyatló PC-piacra mutogat. A számítógép eladások 9 százalékkal csökkentek, különösen a laptopok iránt csökkent nagyon a kereslet. Ugyanakkor a szerver és hálózat érékesítés 14 százalékkal nőtt, igaz a tárhely-eladások 10 százalékkal estek.

Michael Dell még februárban jelezte, hogy megvenné a céget 24,4 milliárd dollárért, hogy a vállalat némi lélegzethez jusson. De a nagyobb részvényesek részéről komoly ellenállásba ütközött, mivel szerintük a vállalat ennél sokkal többet ér.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.