Hirdetés
. Hirdetés

940 millió kutatásfejlesztésre

|

Főképp informatikai témákban indított kutatásokra, innovációra nyert pénzt az ELTE kutatásfejlesztési szervezete.

Hirdetés

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem résztulajdonában álló ELTE-Soft Nonprofit Kft sikeresen pályázott „A kutatás-fejlesztési központok fejlesztése és megerősítése” tárgyában kiírt KMOP-2008-1.1.2 pályázaton. A konstrukció a K+F tevékenységet végző szervezetek, felsőoktatási intézmények, költségvetési és közhasznú kutatóintézetek már létező, eredményeket felmutatni képes, a vállalati együttműködés előmozdítására kialakított K+F központjaiból (KKK-k és RET-ek) alakított gazdasági társaságok megerősítését tűzte ki célul. A pályázat megvalósítási ideje 2009. szeptember 1. és 2012. március 31. közötti időszak. A projekt költségvetése 940 millió Ft, amelyből 470 millió Ft-ot az ipari partnerek és 470 millió Ft-ot az NFÜ biztosít.

A pályázat támogatja a társaság közhasznú alaptevékenységét, az informatikai kutatás-fejlesztést és az ipari partnerek hosszabb távú problémáinak a megoldását. Lehetőséget biztosít az informatikai nappali, posztgraduális és felnőttképzés támogatására, új ismeretek hozzáférhetővé tételét biztosító tudományos-információs háttér fenntartására és fejlesztésére.

A pályázat kutatás-fejlesztési fő irányai a következők:

    Adaptív szoftverlabor és a gazdasági idősorok feldolgozása.
    Multi-ágens alapú szimulációk.
    Mobil alkalmazások és komponens alapú fejlesztések.
    Hálózat menedzsment és üzemeltetés támogatás.
    Tér- és geoinformatika.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.