Hirdetés
. Hirdetés

A Binance főnöke szerint nem fenyegetik a kriptót a központi bankok digitális valutái

|

A legtöbb nagy központi bank tanulmányozza a valutájuk digitális változatának lehetséges bevezetését.

Hirdetés

A központi bankok tervei, hogy digitális valutákat vezetnek be, nem jelentenek fenyegetést más kriptovalutákra, mivel validálnák a blokklánc technológiát és bizalmat építenének a szkeptikusok körében - jelentette ki a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója.

A legtöbb nagy központi bank, köztük az amerikai Federal Reserve, a Bank of England és az Európai Központi Bank tanulmányozza a valutájuk digitális változatának lehetséges bevezetését, amelyet CBDC-nek neveznek. "Fenyegetést jelent (a CBDC) a Binance vagy más kriptovaluták számára? Nem hiszem. Nagyon is úgy gondolom, hogy minél több van belőle, annál jobb" - mondta Changpeng Zhao a lisszaboni Web Summiton, Európa legnagyobb technológiai konferenciáján a sajtónak.

Hirdetés

Szerinte a kriptovaluták mögött álló blokklánc-technológiát a CBDC számára is elérhetővé kell tenni, és a kormányoknak is el kell fogadniuk. "Ez validálni fogja a blokklánc koncepciót, így bárki, akinek még mindig aggályai vannak a technológiával kapcsolatban, azt mondhatja: 'OK, a mi kormányunk most már használja a technológiát.' Tehát mindezek a dolgok jók" - mondta Zhao, hozzátéve, hogy a CBDC továbbra is különbözni fog a natív kriptótól, mivel a kriptopénz egy deflációs eszköz.

Ennek ellenére a közelmúltban a kriptopénzek erősen korreláltak a részvénypiaccal, mindkét eszköz meredeken korrigált, ahogy a központi bankok a rekord infláció megfékezése érdekében kamatot emelnek - mutatott rá. "Elméletileg fordítottan kellene korrelálniuk, de ma ugyanarra mennek, főleg azért, mert a kripto(eszközökkel) kereskedők többsége részvényekkel is kereskedik. Amikor a Fed kamatot emel, és a részvénypiac összeomlik, több készpénzt akarnak, ezért eladják a kriptókat. Ez azért van, mert a felhasználói bázis még mindig nagyon erősen korrelált" - mondta a Reuters beszámolója szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.