Hirdetés
. Hirdetés

A Bitcoin 18 hónapos mélypontra zuhant

|

A kriptopénz piaci kapitalizációja több mint 70%-ot esett a tavaly novemberi történelmi csúcs óta.

Hirdetés

A világ vezető kriptopénze, a Bitcoin 2020 decembere óta először esett a 20 000 dolláros küszöb alá, derül ki a kereskedési adatokból.

Az érme 24 óra alatt mintegy 13,7%-ot zuhant szombat délutánra, 17 593 dolláros mélypontra, ami 18 hónapja a leggyengébb szintje. Ezután sikerült visszaszereznie a veszteségek egy részét, és visszahúzódott 18 556 dollárig. Vasárnapra kissé tovább erősödött, és 12:00 GMT körül 19 351 dolláron, zöldben kereskedett, de az elemzők szkeptikusak a további emelkedéssel kapcsolatban. Hétfő este pedig 19 992 dolláron állt.

Hirdetés

"A 20 000 dollár áttörése azt mutatja, hogy a bizalom összeomlott a kriptoipar számára, és hogy a legújabb stresszhelyzeteket látjuk" - mondta Edward Moya, az OANDA vezető piaci elemzője a Reutersnek, hozzátéve, hogy "még a nagy rally leghangosabb kripto szurkolói is elcsendesedtek".

"Hosszú távon még mindig optimisták, de nem azt mondják, hogy most van itt az ideje megvenni".

Michael Purves, a Tallbacken Capital vezérigazgatója még drámaibb esést jósolt.

"Szerintem ez át fog vágni a 15 000 dolláron... annyira nagy a sebesség lefelé" - jelentette ki.

A geopolitikai helyzet miatt a piacot eluralkodó, növekvő kockázati hangulat mellett elemzők szerint a kriptoiparon belüli problémák is éreztetik hatásukat. A Celsius kriptopénz-hitelező cég például a hét elején befagyasztotta a kifizetéseket és a számlák közötti átutalásokat, míg a jelentések szerint a kriptovállalkozások elkezdték elbocsátani alkalmazottaikat, tartva a kriptopénz piaci árfolyamok további csökkenésétől.

A Bitcoin mostani áresése egyben egy figyelemre méltó árszint - a token előző bikaciklusból származó történelmi csúcsának - áttörését is jelentette. Ez tipikus helyzet a kriptovaluta esetében, amely több ciklusban is látott már árfolyam-emelkedéseket, amelyeket összeomlások követtek. Egyes elemzők abban bíznak, hogy egy újabb fellendülés következik, amely új az egekbe viszi a Bitcoint.

Összességében a Bitcoin piaci kapitalizációja a CoinGecko szerint körülbelül 350 milliárd dollárra zuhant, ami 73%-os csökkenést jelent a tavaly novemberi történelmi csúcshoz képest.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.