Hirdetés
. Hirdetés

A Blackstone-nak mégsem kell a Dell

|

A Dell kénytelen volt megakadályozni a cég erőszakos átvételét.

Hirdetés

Tovább folytatódik a dráma a Dellnél, amely kivonulna a tőzsdéről. Először a milliárdos befektető, Carl Icahn és a Blackstone próbálta meg felvásárolni a cég részvényeit, a korábbinál jóval kedvezőbb áron, ám más feltételekkel. Az igazgatótanács kénytelen volt megegyezni az új vevőkkel arról, hogy egyelőre 10 százalékban korlátozza a maximálisan megvehető részvények számát.

Kicsivel később a Blackstone meggondolta magát, és visszavonta a 25 milliárd dolláros vételi ajánlatát. Ezzel már csak Carl Icahn és a Silver Like (Michael Dellel) maradtak versenyben.

Michael Dell nem is olyan régen állt elő azzal az ötlettel, hogy kivonuljanak a tőzsdéről: úgy gondolják, hogy jobban teljesíthetne a vállalat, ha nem kellene folyamatosan megfelelni a részvényesek sokszor ellentmondó igényeinek. 

A jelenlegi ügyvezető egyébként mégis győztesként futhat be a Dell iránti versengésben, többek között azért, mert megfenyegette a vállalatát: ha nem ő marad az élen, akkor olyan pénzt von el a cégtől, hogy gyakorlatilag fekete lyukat hagy maga után.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.