Hirdetés
. Hirdetés

A briteknek már nem kell PC

|

Nagy-Britanniában a tabletekből több fogyott, mint asztali PC-ből és notebookból összesen.

Hirdetés

A PC-ipar lejtmenete nem ebben a hónapban kezdődött, azonban minden gyártó reméli a szektorban, hogy a helyzet jobbra fordul. Jelenleg a tabletek fokozatosan veszik el a piacot a PC-ktől, ráadásul nem csak az asztali gépek, de még a notebookok is érintettek az ügyben. Vannak azonban országok, amelyek intő jelként szolgálhatnak az ágazat számára. 

Az IDC elemzése szerint Nagy-Britanniában az idei év januárja és márciusa között 2,8 millió tablet talált gazdára. Ez önmagában nem mond el sokat, azonban ha hozzávesszük, hogy PC-ből mindössze csak 2,3 millió fogyott, akkor már elgondolkodtató a különbség. 

Mindez azért is tekinthető félelmetesnek a PC-ipar számára, mert a 2,3 millió nem csak az asztali gépekre vonatkozik, ebben már a noteszgépek is benne vannak, sőt, az Apple Macjei is. A tabletek iránti érdeklődés nem lankad, éves szinten a briteknél 188 százalékkal nőttek az eladásaik. Nyugat-Európa amúgy sem tündökölt a PC-k eladásaiban idén, azonban félő lehet, hogy a britek után más régiókban is hasonló trend veszi kezdetét. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.