Hirdetés
. Hirdetés

A Changepoint vezeti az ITPM eszközök piacát

|

Az IT kormányzás eszközeit rendszerbe foglaló ITPM megoldások piacán a Compuware által fejlesztett Changepoint vezető helyet vívott ki magának.

Hirdetés

Az IT kormányzás - nemzetközi kifejezéssel IT governance - eszközeit rendszerbe foglaló IT portfóliómenedzsment (ITPM) megoldások piacán a Compuware által fejlesztett Changepoint a piacelemző cégek értékelése szerint vezető helyet vívott ki magának.

A Compuware Changepoint IT portfoliómenedzsment illetve projektportfolió-menedzsment szoftver segítségével az IT vezetők a vállalat informatikai befektetéseinek portfolióját az üzleti célok mentén, azokhoz igazodva menedzselhetik, és a szolgáltatás színvonalának növelésével hozzájárulhatnak a szervezet eredményesebb működéséhez. A Changepoint hatásos támogatást nyújt az erőforrás-allokáció és -menedzsment területén, továbbá segít a redundáns tevékenységek kiszűrésében, az IT-költségek csökkentésében.

A Gartner vezető helyre sorolja a Changepoint megoldást, mint a szolgáltató szervezetek vállalati projektportfolió-menedzsment rendszerét, a Compuware-t pedig a piacvezető szegmensbe helyezi az ITPM Magic Quadrant címmel közzétett iparági térképén. A Gartner értékelésében iparági vezető vállalat az, amely nemcsak termékeinek alapos és átfogó funkcionalitására összpontosít, hanem egyúttal szilárd vállalkozás is, amelynek kifejezett erőssége a marketing és az értékesítés, elkötelezett a szolgáltatási minőség mellett, és lépést tart a technológia fejlődésével.



A Forrester Research elemzéseiben szintén piacvezetőként ismeri el a Changepointot. Az informatikai eszközök nemzetközileg elismert szakértője, az Yphise Research ugyancsak versenytársai elé helyezi a Changepoint megoldást, mint a legjobb projektportfólió-menedzsment eszközt.

A Forrester aláhúzza, hogy a Changepoint az ITPM minden területére kiterjedő, átlagon felüli funkcionalitást biztosít. A piacelemző kiemeli a Changepoint számos erősségét, közöttük a magas szintű integrációt, valamint a hatékony és átfogó erőforrás-, igény- és tevékenységmenedzsment képességeket. A Forrester szerint a Changepoint különösen jó választás lehet azon IT szervezetek számára, amelyek a tervezés és a végrehajtás folyamatainak támogatására, illetve hatékonyabbá tételére keresnek eszközt.

Ezek a piackutató cégek iparági elemzéseikben rámutatnak az IT kormányzás és az ITPM alkalmazásából származó előnyökre. A Forrester Research megállapítja, hogy azok a szervezetek, amelyek IT-portfólió optimalizálással élnek, jelentős megtérülésnövekedést érnek el az informatikai befektetéseik után. A Gartner szerint pedig azok a vállalatok, amelyek alkalmazásmenedzsment stratégiájukat tudományosan megalapozott és jól szervezett módszertanok szerint alakítják ki, legalább 20 százalékkal csökkenthetik IT költségeiket, és a jövőben alkalmazásváltásaik során pedig 30 százalékkal alacsonyabb kiadásokkal számolhatnak.

A Changepoint átfogó és teljes képet nyújt a vállalati informatikáról, amelynek alapján a vezetők eredményesen felügyelhetik az IT-projekteket és alkalmazásokat, valamint a belső ügyfélkapcsolatokat és a felhasználókat. A szolgáltatási igények teljes körű rögzítésével, az informatikai portfólió elemeinek, illetve a velük kapcsolatos tevékenységek prioritások szerinti rangsorolásával, a projektek és az alkalmazások folyamatos felügyeletével a Changepoint segít összhangot teremteni az IT környezet működése és a vállalat üzleti folyamatai között. A teljes körű rálátásnak köszönhetően a vezetők az ún. nem projekt-tevékenységek fölött is felügyeletet gyakorolhatnak, végsősoron az összes IT tevékenység irányításához támogatást kapnak.

A Changepoint magyarországi forgalmazója, a Telvice Kft. szeptember 19-én szakmai konferencia keretében részletesen foglalkozik az IT kormányzás és projektportfólió-menedzsment kérdéskörével, bemutatva a módszertan, valamint az eszközkészlet alkalmazásából származó üzleti előnyöket.

Regisztráció a konferenciára
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.